Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Νέα κατηγορία κατά του Ιωάννη Γιαμά για «παράβαση καθήκοντος με παράλειψη», ως πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας



Πέραν της υπόθεσης της παράβασης καθήκοντος του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ιωάννη Γιαμά για το θέμα της Μαρίνας, που θα εκδικαστεί στις 12-2-2015, μια ακόμη υπόθεση παραπομπής του αποκαλύπτουμε σήμερα.

Παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας στην δικάσιμο της 15-1-15 με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με παράλειψη».

Μαζί του παραπέμπεται και ο τότε προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Γεώργιος Πετρόπουλος.

Κατηγορούνται και οι δύο ότι στα πλαίσια της άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, ενεργώντας με πρόθεση, παρέβησαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος.




Ιδιαίτερα για τον Ιωάννη Γιαμά η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, καθώς ο ωφελούμενος από την παράβαση καθήκοντος είναι ο Ευάγγελος Ροπόκης, ο οποίος ήταν μέλος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο ο Ιωάννης Γιαμάς εκλέχτηκε πρόεδρος με μία κρίσιμη ψήφο έναντι άλλης υποψηφίου, ενώ ήταν και μέλος του συνδυασμού του και εκλέχτηκε μέλος στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στο οποίο επίσης ο Ιωάννης Γιαμάς εκλέχτηκε πρόεδρος με την μία κρίσιμη ψήφο του Ευάγγελου Ροπόκη, έναντι άλλου αντιπάλου του.

Λεπτομέρειες για το θέμα θα έχουμε σε αυριανή μας ανάρτηση καθώς τίθεται το ερώτημα αν η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ως οφείλει, εναντίον όσων με τις πράξεις τους προξένησαν βλάβη στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνουμε ότι και στη σημερινή διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος ο Ευάγγελος Ροπόκης, ο οποίος όμως δεν κατηγορείται για τίποτα, αφού έχει πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την αυθαίρετη κατασκευή στην επιχείρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: