Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας: «Κάλπη-(κη) Διαφάνεια..»

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας: «Κάλπη-(κη) Διαφάνεια..»

Σε ανακοίνωση-καταγγελία για τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προέβη η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας, δημοσιεύοντας μάλιστα σε ιστότοπο και φωτογραφικές αποδείξεις, όπως ισχυρίζεται.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η όποια «απάντηση» της «γαλάζιας» παράταξης στο ΤΕΙ Πρέβεζας, καθώς η καταγγελία είναι σοβαρή.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας:

«Για άλλη μία φορά γίναμε θεατές στο ίδιο και πλέον κακόγουστο έργο. Για άλλη μία φορά είδαμε αυτούς που χρόνια τώρα απαξίωναν και αδιαφορούσαν για το ίδρυμα και το φοιτητικό κίνημα,  να γίνονται τιμητές του και Μετά Χριστόν Προφήτες.

Επειδή κανείς στο συνδικαλισμό δεν προέρχεται από παρθενογένεση, αλλά έχει παρελθόν, παρόν,  ίσως και μέλλον, πρέπει να θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν και να αναρωτηθούμε ή καλύτερα να αναρωτηθούν,  για αυτά που λένε ορισμένοι και να είναι αν όχι ταπεινοί, τουλάχιστον προσεκτικοί στα λεγόμενά τους.
Κάποιοι σήμερα μιλούσαν για υποβάθμιση της οργάνωσης της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας απέναντι στους θεσμούς. Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε,  πόσο υποτιμούσε και υποβάθμιζε η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας  τους θεσμούς και τους σπουδαστές.
Ακαδημαϊκό έτος 2011/2012 η  Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις & σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια.
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας  ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ σε καμία Γενική Συνέλευση και σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.
Ακαδημαϊκό έτος 2012/2013 η  Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις & σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια.
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας  ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ σε δύο Γενικές Συνελεύσεις και σε τρία Διοικητικά Συμβούλια.

Κάποιοι σήμερα μιλούσαν για Κινηματικές προσπάθειες του φοιτητικού κινήματος. Σε αυτό το σημείο,  όχι απλά δε θα μας βρουν απέναντι,  αλλά αντιθέτως χαιρόμαστε που μετά από χρόνια έρχονται να ασπαστούν την άποψη της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για συσπείρωση του φοιτητικού κινήματος,  για την ανασυγκρότηση του και την αναγέννηση του, που είναι αναγκαιότερο όσο ποτέ στη σημερινή εποχή, που ζούμε  την απαξίωση των θεσμών, κεκτημένα δεκαετιών να χάνονται, στο βωμό της οικονομικής κρίσης.
Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό, και να υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση πρέπει πρώτα να δούμε αυτά που μας ενώνουν σε αντίθεση με αυτά που μας χωρίζουν.
Αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να μας ενώνουν είναι η Αναβάθμιση του πτυχίου και η καθημερινότητας μας μέσα στο ίδρυμα και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κουλτούρα που πρέπει να έχουμε ως νέοι απέναντι σε αυτούς που τη σφυρηλατούν και την υποσκάπτουν.
Θεωρούμε εδώ και χρόνια ότι η ανασύσταση και ανασυγκρότηση θα πρέπει να προέλθει μέσα από τους σπουδαστικούς συλλόγους που κάποιοι με άμεσο ή έμμεσο τρόπο προσπαθούν να τους υποτιμήσουν με απώτερο σκοπό την διάλυσή τους. Για να προασπίσουμε αυτό το θεσμό ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας εδώ και δεκατέσσερα συναπτά έτη που δραστηριοποιούμαστε μέσα στο ίδρυμα,  βασική μας πεποίθηση ήταν και είναι η προάσπιση της δημοκρατίας  και ισοπολιτείας απέναντι στους θεσμούς και στους φοιτητές.
Όταν στις 16/05/2010 και στις 08/04/ 2013  ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας καταγγείλαμε τα φαινόμενα που συνέβαιναν σε κοντινά μας Τ.Ε.Ι. και συγκεκριμένη οργάνωση της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. απαξίωνε το πλαίσιο της Ε.Σ.Ε.Ε. για εφορευτική επιτροπή έναν από κάθε φοιτητική παράταξη, τότε εσείς ψηφίζατε ΚΑΤΑ, και αντί να καταγγείλετε τότε τη Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας  ως συκοφάντη έρχεστε σήμερα να πείτε ότι δε  συνέβη ποτέ.
Γιατί συνάδελφοι δε μας τα καταγγέλλατε τότε ως συκοφάντες και έρχεστε σήμερα να το καταγγείλετε;;
Γιατί δε μας καταγγέλλατε τότε ως ψεύτες περί ξύλινων καλπών;;
Μπορούσατε να απαντήσετε τότε στα Διοικητικά Συμβούλια ότι είναι ψέμα και μικροπολιτικό παιχνίδι της Παράταξής μας, αλλά ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκε ή καταγράφηκε κάτι τέτοιο.
Σε αντίθεση με την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας, παρόλο που κατείχε την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας, ουδέποτε προέβη σε νοθείες και κινήσεις χειραγώγησης των μελών της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής και πάντα τηρούσε κατά γράμμα το πλαίσιο της Ε.Σ.Ε.Ε. ( εφορευτική επιτροπή ένας από κάθε παράταξη που συμμετείχε στις σπουδαστικές εκλογές).
Επειδή ένα από τα ζητούμενα είναι η δημοκρατία θα σας θυμίσουμε τη στάσης στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση στα μέλη του Π.Α.Μ.Ε. στο Πέραμα. Όταν σας ζητήθηκε να καταδικάσουμε άλλους συλλόγους οι οποίοι δεν καταδίκαζαν αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής και «χάιδευαν» με τη στάση τους, τους νοσταλγούς των ναζί, τότε ως υπερασπιστές των συγκεκριμένων συλλόγων που όλως τυχαίως ηγούταν η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. δεν τις καταδικάσατε και ψηφίσατε ΚΑΤΑ.
Δυστυχώς σε ζητήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δε μπορούμε να συναντηθούμε. 
Θεωρούσαμε πως τουλάχιστον σε ακαδημαϊκά ζητήματα θα υπήρχε η συναδελφική και συνειδησιακή ταύτιση.  Δυστυχώς και τότε η ομιχλώδης και μικροπολιτική σας στάση δε βοήθησε και χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Όταν η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας από το 2010 με σαφή και συγκεκριμένη άποψη μίλαγε για τη δημιουργία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο παράρτημα της Πρέβεζας του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ, τότε είτε απαξιώνατε τις Γενικές Συνελεύσεις, είτε δεν παρευρισκόσασταν στα Διοικητικά Συμβούλια,  αλλά τουλάχιστον μετά από 3 χρόνια είπατε την άποψη-απορία σας μέσα σε Γενική Συνέλευση «. γιατί στη Πρέβεζα και όχι κάπου αλλού;;», αλλά τουλάχιστον μετά από 4 χρόνια ασπάζεστε την πρόταση μας, που  ήταν στηριγμένη σε καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Φέτος ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας τιμούμε τη συμπλήρωση  των σαράντα χρόνων από τη μεταπολίτευση,  τα οποία μας δίδαξαν ότι ο αγώνας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει πάντα ως βάση την ριζοσπαστική σκέψη και την συνεχή δράση των νέων ανθρώπων και κατά γενική ομολογία των φοιτητών.
 Αυτές οι έννοιες και ιδέες για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη ήταν, είναι και θα είναι οι αρχές και οι αξίες της Δημοκρατικής μας Παράταξης της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας».

1380043 738401932902778_2851959433609831856_n

10426904 738402082902763_7841165884808903592_n

10801754 738402009569437_7415575223836508723_n


Δεν υπάρχουν σχόλια: