Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία της προέδρου της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί'', Ηλέκτρας Κίκη στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης στις παραμεθόριες περιοχές.


  Αθήνα, 01-05-2014

Στις 29 Απριλίου η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ηλέκτρα Κίκη, συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για το θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων των παραμεθόριων περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά το πέρας της συνέντευξης  με τον Πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Γιώργο Οικονόμου και τον Δήμαρχο Νεστορίου Καστοριάς  κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο επισκέφθηκαν την Βουλή όπου εγχείρισαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρό της και συναντήθηκαν με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
Κατά τη συνάντηση αυτή η κ. Κίκη διαμαρτυρήθηκε εντονότατα  για την αδιαφορία της Κυβέρνησης ως προς την μη επαρκή φύλαξη των συνόρων των παραμεθορίων περιοχών . Το πρόβλημα αυτό όπως χαρακτηριστικά τόνισε, έχει άμεσο αντίκτυπο στα χωριά της Δρόπολης, του Πωγωνίου και των Αγίων Σαράντα, μέσω των οποίων διέρχονται τα εγκληματικά στοιχεία. Αναφέρθηκε σε εγκλήματα που διαπράττονται από Αλβανούς κακοποιούς και σε περιστατικά ωμής βίας εις βάρος αθώων Βορειοηπειρωτών, όπως το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα τελευταία στο χωριό Βοδίνο της Άνω Δρόπολης.

Έκανε επίσης γνωστό ότι επικρατεί κλίμα φόβου , τρόμου, ανησυχίας και ανασφάλειας στους κατοίκους της Δρόπολης κυρίως από τις ελεύθερες ριπές των χασισοκαλλιεργητών στο χωριό Λαζαράτι Αργυροκάστρου, εξ αιτίας των οποίων δύο ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη.
Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχείς λεηλασίες εκκλησιών στις  επαρχίες  Δρόπολης, Πωγωνίου και Αγίων Σαράντα. Διαμαρτυρόμενη επεσήμανε  ότι ο ελληνισμός είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις κάθε κακοποιού και τόνισε ότι η  Ελληνική Κυβέρνηση τίποτα δεν έχει κάνει προς την κατεύθυνση μείωσης της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των Αλβανών που έχουν γίνει το φόβητρο των κατοίκων των χωριών της Βορείου Ηπείρου.

Ζήτησε από τους αρμοδίους να μεταφέρουν το αίτημά της στην Ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την έντονη διαμαρτυρία αυτής προς την Αλβανική κυβέρνηση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων και ενεργειών ώστε ο ηπειρωτικός ελληνισμός να νιώθει ασφαλής σε μία χώρα που πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: