Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Στην Ελλάδα δηλώθηκαν 16.064.663 αιγοπρόβατα, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει 6.000.000 λιγότερα

«Εν όψει εκλογών, διάφοροι «ειδικοί» της πρωτογενούς παραγωγής εμφανίζουν πίνακες και διαγράμματα, με σκοπό να παρουσιάσουν μια άλλη πραγματικότητα από την σημερινή στον κλάδο. Άραγε, πόσο αξιόπιστη είναι η ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνα της;».

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο Τεχνικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Θωμάς Μόσχος, ο οποίος συνεχ΄λιζοντας αναφέρει τα εξής:

«Η διαφορά της Ελλάδας σε στατιστικά στοιχεία αιγοπροβατοτροφίας σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Στην Ελλάδα το 2021 δηλώθηκαν 16.064.663 αιγοπρόβατα ενώ στην ΕΕ το νούμερο που δίνει η Eurostat είναι 10.826.000 αιγοπρόβατα, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι τα εξής:

1. Βάσει ποιων στοιχείων γίνεται η κατανομή αποζημιώσεων, βοσκοτόπου και ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους; Διότι 6.000.000 αιγοπρόβατα δημιουργούν μεγάλη διαφορά στις επιδοτήσεις.

2. Γιατί στην ΕΛΣΤΑΤ δε δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα καταγραφής των ζώων όπως συνέβαινε μέχρι το 2019;

3. Όταν το υπουργείο προχωρά σε ανάλυση στρατηγικού σχεδιασμού, ποια δεδομένα χρησιμοποιεί και με βάση ποια δεδομένα καταθέτει σχέδιο στην ΕΕ;

4. Μετά από παρατήρηση της συναδέλφου Ιωάννας Καρρά, στο σύστημα του ΕΛΓΟ σχετικά με το παραδοτέο γάλα, φαίνεται ότι αναθεωρήθηκαν όλα τα δεδομένα από το 2013 και έπειτα, στις 20-3-2023. Μπορείτε να αναρτήσετε τα δεδομένα πριν την αναθεώρηση και μετά ώστε να δούμε τι διαφορές προκύπτουν και από πού προήλθαν αυτές οι διάφορες; Καθώς από φωτογραφίες που έχουμε με δεδομένα προ αναθεώρησης, η αλλαγή στις ποσότητες γάλακτος είναι εμφανέστατες. Γιατί αναθεωρήθηκαν τα δεδομένα;

Τελικά το πραγματικό νούμερο αιγών και προβάτων στην Ελλάδα ποιο είναι;»

https://www.agro24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: