Υλικα
για 4 ατομα
1
σαλάτα σγουρή
1
ματσάκι ρόκα
500γρ.
καλαμαράκια
2
κ. σ .ελαιόλαδο
χυμό
από 1/2 λεμονι
4
ντοματίνια, κομμενα στη μέση
1
αγγουράκι σε ροδέλες
dressing
150
melελαιόλαδο
1
σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1
κ. σ.
ξίδι
2
κ. σ.
χυμό λεμονιού
ξύσμα
από 1 λεμόνι
1κ.γ.
ζάχαρη
&
αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση
συνταγης
Καθαρίζετε
και πλένετε τα καλαμαράκια κάτω από
τρεχούμενο νερό. Βγάζετε το δέρμα τους
και τα ξεπλένετε. Κόβετε το σώμα στη
μεση και αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα
.
Ζεσταίνετε
το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι
και σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα
καλαμαράκια για 5 λεπτά περίπου, ίσα να
μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα
και αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν,
τα ανακατεύετε με την χονδοκομμενη
πλυμενη σαλατα ,τα ντοματινια και το
αγγουρι.
Τα
ανακατεύετε και τα απλώνετε σε σαλατιέρα
ή πιατέλα.
Aναμιγνύετε
σε μπλέντερ όλα τα υλικά του dressing και
περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό πριν τη σερβίρετε
στο τραπέζι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου