Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στήριξη των κτηνοτρόφων από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ υπόσχεται ο Βορίδης. Ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας


Ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθεί η ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τη ζημιά που υπέστησαν από την υπολανθάνουσα λειτουργία της αγοράς του Πάσχα

Το επιτελείο του ΥπΑΑΤ εξετάζει τον τρόπο οικονομικής στήριξης των κτηνοτρόφων, μέσα από το οικονομικό πακέτο των 150 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε το Υπουργείο, λόγω του κορωνοιού και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, στον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ και βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα.
Ο Yπουργός ανέφερε στον Χρήστο Κέλλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύσει πραγματικά τους κτηνοτρόφους, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει διαρκώς και αδιαλείπτως στο πλευρό τους.

Σε δήλωσή του προς τον ΑγροΤύπο, ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Βορίδη για «το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κτηνοτροφία, το οποίο και επιβεβαιώθηκε προ ημερών με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την απάντηση του Υπουργού περί οικονομικής στήριξης των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, με αφορμή και την δύσκολη κατάσταση που βιώσανε με την πώληση των αμνοεριφίων».

Παϊσιάδης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: