Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Την ελληνοαλβανική μεθόριο και στη Θεσπρωτία θα φυλάει η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή



Τα ελληνοαλβανικά σύνορα και στη Θεσπρωτία θα φυλάει η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, μετά την ενεργοσποίηση σχετικής συμφωνίας. Οι δραστηριότητες που προβλέπει η συμφωνία αποσκοπούν στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, και ιδιαίτερα των ξαφνικών αλλαγών στις μεταναστευτικές ροές, και του διασυνοριακού εγκλήματος, και μπορούν να περιλαμβάνουν την παροχή ενισχυμένης τεχνικής και επιχειρησιακής συνδρομής στα σύνορα. Για κάθε επιχείρηση, θα πρέπει να συμφωνείται σχετικό σχέδιο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και της Αλβανίας. 
Η συμφωνία αυτή παρέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής τη δυνατότητα να συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Αλβανίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα είναι σε θέση να εφαρμόζει δράσεις στα εξωτερικά σύνορα που θα αφορούν ένα ή περισσότερα γειτονικά κράτη μέλη και την Αλβανία. Οι δράσεις αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην επικράτεια της Αλβανίας, με τη συγκατάθεσή της.


http://katoci.blogspot.com

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλό αν με το μέτρο αυτό σταματήσουν και οι κλοπές στις εξοχικές πλέον κατοικίες μας στα παραμεθώρια χωριά και εμπεδοθεί το αίσθημα της ασφαλειας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους παραθεριστές