Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

9 χρόνια ROMIANEWS ενημέρωση. Λες και ήταν χθες...


 Το www.romiazirou.blogspot.gr,  η ηλεκτρονική προσπάθεια ενημέρωσης του Χριστόφορου Ευθυμίου και των συνεργατών του, συμπλήρωσε  έναν 9ετη κύκλο δημιουργικής παρέμβασης στην έγκυρη ενημέρωση της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας, κύρια της Αττικής, αλλά  και του Νομού Πρέβεζας, της Ηπείρου και όπου γης υπάρχει Ηπειρώτης.
Μια ασυμβίβαστη πορεία, που στα πρώτα δειλά της βήματά πέρασε από την αρχική αμφισβήτηση και δισταγμό, στο χρονικό σημείο να αποτελεί σήμερα ένα ολοκληρωμένο και καταξιωμένο στη συνείδηση των αναγνωστών του blog, μια ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα.
Με την παρουσία της, επιτρέψτε μου να την αποκαλώ ηλεκτρονική εφημερίδα, κάλυψε το τεράστιο κενό που άρχισε να δημιουργείται στην ενημέρωση του χώρου της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας, μετά το κλείσιμο πολλών εφημερίδων και περιοδικών των Αδελφοτήτων και Συλλόγων, γιατί η Ελληνική Πολιτεία την τελευταία 8ετία της οικονομικής κρίσης, αντιμετώπισε όλη αυτή την εθελοντική προσπάθεια και προσφορά των ανθρώπων της αποδημίας, ως επιχειρηματική δράση με αρνητική φορολογική αντιμετώπιση των φορέων που εξέδιδαν έντυπα και παράλληλα πολαπλασιάζοντας προκλητικά το τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων, λες και ταχυδρομούνταν επιστολές, με αποτέλεσμα το κόστος ταχυδρόμησης να είναι δυσβάστακο για τα οικονομικά των Συλλόγων που οδηγήθηκαν στην αναστολή των εκδόσεων τους.
Παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς και τις αντιξοότητες για την γρήγορη και σωστή πληροφόρηση στην ενημέρωση εμφανίζει, το ROMIANEWS κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης.
Με επίπονες και επίμονες προσπάθειες, «κόντρα στα σημεία των καιρών», κατάφερε μέρα με τη μέρα να διευρύνει την αξιοπιστία του, να κερδίζει σε κύρος και να εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση όλων μας.
Για τον κύκλο που μόλις έκλεισε, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της, από τον διαχειριστή Χριστόφορο Ευθυμίου μέχρι και τους κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνεργάτες του blog.
Προσωπικά αισθάνομαι χαρούμενος για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του Χριστόφορου, καθόσον ήμουν ένας από αυτούς που τον παρότρυναν να μετατρέψει το μικρό blog της Αδελφότητας του χωριού του Ρωμιά Πρέβεζας, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, σε ένα πανελλήνιας εμβέλειας blog.  Και βεβαίως γιατί συνεργάστηκα μαζί του, δίνοντας μου την δυνατότητα να αναρτούνται διάφορα κείμενα μου  σχετικά με την δράση της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας, αλλά και τις πολιτιστικές, αποδημικές, ιδεολογικές και πολιτικές μου απόψεις και αναζητήσεις, σχετικά με το γίγνεσθαι στον πολιτισμό, την παράδοση, την αποδημία και την πολιτική στην χώρα μας. Ακόμη να προβάλλει όλες τις δραστηριότητες μου. Τον ευχαριστώ δημόσια.
Για τον κύκλο που τώρα ανοίγει, καταθέτω τις θερμότερες ευχές μου, για μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στη μάχη της ενημέρωσης  και ειδικά στην δύσκολη μάχη της ενημέρωσης της ηπειρώτικης αποδημίας,  που απαιτεί το μέλλον.

Κώστας Κωνής.
Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: