Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

«Γνωρίζω τις εκκλησίες της πόλης μου»



Εκπαιδευτικό περίπατο – ξενάγηση με θέμα «Γνωρίζω τις εκκλησίες της πόλης μου» συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των σχολείων των Διευθύνσεων Δ.Ε και Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεννόηση με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής τους.
Ο ιστορικός αυτός περίπατος – ξενάγηση θα γίνει στους ιερούς ναούς του ιστορικού κέντρου της πόλης μας την Τέταρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17:00 μ.μ.
Το σημείο συγκέντρωσης είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους και η επίσκεψη περιλαμβάνει τους ναούς Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Ι.Ν. Παναγίας των Ξένων.
Ξεναγοί θα είναι ο Πατέρας Δημήτριος Ντούσκας, ο Πατέρας Φώτιος Χήτος, και ο κ. Λάζαρος Συνέσιος.
Στόχος είναι να γίνουν γνωστοί στους εκπαιδευτικούς οι Ιεροί Ναοί της Πρέβεζας, προκειμένου ο κάθε εκπαιδευτικός στη συνέχεια να μπορέσει να ξεναγήσει τουλάχιστον την τάξη του σε αυτούς, έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν και να οπτικοποιήσουν στοιχεία από την θρησκευτική, την πολιτιστική, την κοινωνική και την εκπαιδευτική αξία των Ναών της πόλης μας.


Πηγή: καθημερινή εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: