Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με κινόα & αβοκάντο


Υλικά για 4 άτομα
2 φλ. τσαγιού. κινόα
4 αβοκάντο μέτρια
200 γρμ. Φύλλα σπανάκι
120 γρμ. ανθότυρο
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
¼ ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε την κινόα και τη βράζετε σε 2 ποτήρια νερό προσθέστε και λίγο αλάτι για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
Καθαρίστε εξωτερικά το αβοκάντο αφαιρέστε το κουκούτσι και Ψιλοκόψτε τα 2 αβοκάντο, το σπανάκι , ανακατέψτε τα υλικά ρίξτε και το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια την βρασμένη κινοα βάλτε σε ένα μπωλ.
Ψήστε το αλλά 2 αβοκάντο κομμένα στα 2 σε τηγάνι με ραβδώσεις για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στην συνέχεια σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το χυμό από λεμονιού , το κόλιανδρο, το αλάτι –πιπέρι .Σερβίρετε τοποθετώντας πάνω από την σαλάτα το ψημένο αβοκάντο και περιχύνουμε με τη σως.




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: