Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή του Βαγγέλη Ευθυμίου, του νεαρότερου μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες  για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και με εξέλεξαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω  τον πολύ μεγάλο αριθμό  φίλων και αγνώστων που  επικοινώνησαν μαζί μου για να με συγχαρούν  και να δηλώσουν την στήριξή τους στη νέα γενιά.
Πιστεύω ακράδαντα και το δηλώνω, ότι ένα μίγμα παλιών  και αγνών αγωνιστών της δημοκρατίας  με την εμπειρία τους και ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς που τώρα κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο μπορεί  να πετύχει τα ακατόρθωτα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας  μου συμμετέχω ενεργά στο κοινά κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι γιατί :
Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, οι πολίτες και η πολιτική, οφείλουν να έχουν τον πρώτο λόγο.
Οι αγορές μπορεί και πρέπει να χαλιναγωγηθούν. Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να θέσουν κανόνες και αρχές. Η ανισότητα μπορεί να περιοριστεί εάν δημιουργήσουμε θεσμούς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ , ΕΥΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, στη βάση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Πιστεύω στον πρωταγωνιστικό ρόλο και  στην οργανωμένη παρουσία των πολιτών με προτάσεις δημιουργικές που ενδυναμώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Το κίνημα προοδευτικών αξιών, αποτελεί την εγγύηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της εποχής μας, όπως  η ανεργία, οι ανισότητες, η φτώχεια, η παράνομη μετανάστευση, η  κλιματική αλλαγή.

Εδώ και 8 χρόνια πολιτικοοικονομικής κρίσης είναι καιρός να αναλογιστούμε :
·         << Το μνημόνιο έφερε την κρίση ή η κρίση το μνημόνιο ; >>
·         Θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά και ριζικά τα αίτια της κρίσης;
·         Θα έχουμε το θάρρος να εξαλείψουμε τις δομές που μας οδήγησαν στην εξάρτηση από δανειστές και εταίρους;
·         Τι όραμα έχουμε για την πατρίδα μας την επομένη της κρίσης;
Στα παραπάνω ερωτήματα μπορούμε να απαντήσουμε μόνο αν απαντήσουμε τα παρακάτω διλήμματα :
·         Ελευθερία ή φόβος;
·         Ανθρωπιά ή κυνισμός;
·         Δικαιώματα για όλους ή προνόμια για λίγους;
·         Συνύπαρξη ή ξενοφοβία;
·         Αλληλεγγύη ή ατομισμός;
·         Δημοκρατία ή πλουτοκρατία;
·         Διαφάνεια ή παρασκήνιο;
·         Ισχύς του δικαίου ή δίκαιο του ισχυρού;
·         Συμμετοχή ή αποξένωση;
·         Χειραφέτηση ή χειραγώγηση;

Ο τόπος μας, σήμερα, έχει απόλυτη ανάγκη ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει καθαρά και θα υλοποιεί με αξιοπιστία και χωρίς συμβιβασμούς στην πράξη, τη συλλογική μας δέσμευση, ενώνοντας τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στη δεξιά ή αριστερή συντήρηση και όσους ταυτίστηκαν μαζί της.
Απαιτούνται πολιτικές ηγεσίες που ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες, βάσει αντικειμενικών στοιχείων και όχι ψηφοθηρικής παραπλάνησης που δημιουργεί αδιέξοδα και νέες περιπέτειες.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με γνώμονα τις αξίες του Σοσιαλισμού για τη διαρκή και συνειδητή δέσμευση για κοινωνική δικαιοσύνη, για την οικοδόμηση της ισότητας και της αλληλεγγύης. Επίσης την ανάληψη ευθύνης για δικαιοσύνη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες, ανάμεσα στις γενιές, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τη διαρκή εγρήγορση απέναντι σε ποικίλες μορφές ανισότητας που στερούν θεμελιώδη δικαιώματα και δυνατότητες των πολιτών .

Μετά την εμπνευσμένη ομιλία του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν πολλά  για το καλό της Πατρίδας μας

Και πάλι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας
Ευάγγελος  Χριστόφορου Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: