Υλικά
για 4 άτομα
500
γρ. χόρτα, καθαρισμένα
100
γρμ.τυρι Φέτα
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός
1/2
φλιτζ. τσ. μυρωδικά (φρέσκος δυόσμος,
φρέσκια ρίγανη, μυρώνια )
2 αβγά
χτυπημένα
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
1
φλιτζ. τσ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι,
πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βράζουμε
τα χόρτα σε αλατισμένο νερό και τα
βγάζουμε πριν μαλακώσουν τελείως. Τα
στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Τα
ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι
και πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει
ένα μείγμα που να πλάθεται.
Πλάθουμε
στρογγυλούς κεφτέδες, τους πατάμε να
πλατύνουν, τους αλευρώνουμε και τους
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 3-4‘από την
κάθε πλευρά.
Συνοδεύονται
με αυγό μάτι και καπνιστό χοιρινό.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου