Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ζητούμε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό τον Βύρωνα τον Πολύδωρα, εδώ και τώρα... «Αστυνομία φύσης», δηλαδή πρόσληψη αγροφυλάκων, υπόσχεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης...


Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση «Αστυνομίας Φύσης» για τις προστατευόμενες περιοχές έκανε γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών, είπε.

Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου», καθώς «όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα».



Σχολιασμός: Λέγαμε από τον Ιανουάριο ότι επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η "καραμανλική αριστερά", ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε με την πρόταση Τσίπρα για ΠτΔ Παυλόπουλο. Λέγαμε επίσης ότι το χούι ταύτισης Τσίπρα-Καραμανλή είχε κάπως κοπάσει, ειδικά με την στρεβλή και ανιστόρητη αντίληψη ότι ο Τσίπρας είναι διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα και δια στόματος Τσιρώνη εξαγγέλλεται η σύσταση "αστυνομίας φύσης". Πέραν του βουκολικά γελοίου του πράγματος, ουσιαστικά ο Τσιρώνης επαναφέρει από το παράθυρο τους περίφημους Αγροφύλακες, που προσέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναπροσέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004. 
Όσα μνημόνια και να περάσουν, όσα μέτρα κι αν φορτωθεί ο ελληνικός λαός, η βαθιά πληγή του νεοελληνικού κράτους, ο πελατειασμός, ο παλαιοκομματισμός και το ρουσφέτι δεν πρόκεται να αλλάξουν, ακόμη κι αν αναγνωρίσουμε καλές προθέσεις στον "αθόρυβο" Τσιρώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγροφυλακή καταργήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με το ν. 3938/2011, όπου στο άρθρο 21 προβλέπει ειδικά: 
agrofylakes_08122015.jpg

Επειδή όμως στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ο Τσίπρας κυβερνά, για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε κομματικούς διορισμούς, σε όσους δεν πρόκαμαν να μπουν στο κράτος μέχρι τώρα. Και επειδή η ταύτιση Τσίπρα-Καραμανλή πλέον δεν αντέχεται..
Ζητούμε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό τον Βύρωνα τον Πολύδωρα, εδώ και τώρα...                                                                            

www.epikairo.gr                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: