Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο νεώτερος ψηφοφόρος στις εκλογές της ΝΔ ετών 40.

Ο νεώτερος ψηφοφόρος στις εκλογές της ΝΔ ετών 40.

Κοιτάξτε σε όποια φωτογραφία πέσει στα χέρια σας από τις κυριακάτικες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέου Προέδρου της.Θα δείτε δύο πράγματα: Μεγάλη συμμετοχή και μεγάλες ηλικίες! Λείπουν οι νέοι. Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο από την νέα γενιά.

Υπάρχει πρόβλημα! Κι αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην συμμετοχή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος. Ένα κόμμα που δεν μπορεί να συγκινήσει τους νέους ανθρώπους δεν έχει πιθανότητες να πάρει την εξουσία. Όταν μπαίνει κανείς μέσα σε ένα εκλογικό τμήμα και ο μικρότερος ψηφοφόρος είναι ετών 40, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν ήδη γίνει πολλά λάθη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο κόμμα. Στην συνείδηση του κόσμου είναι ένα κόμμα παλαιού τύπου που κυριαρχούν οι βαρόνοι. Οι νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν σε ένα τέτοιο κόμμα κάτι ενδιαφέρον. Δεν μπορούν να ταυτιστούν ιδεολογικά και πολιτικά με εκπροσώπους παλαιότερων δεκαετιών. Η ΕΡΕ δεν είναι στα ενδιαφέροντά τους.
Από το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί αν το διαζύγιο με την νέα γενιά θα είναι μόνιμο ή αν υπάρχουν κάποιες ελπίδες επανασύνδεσης. Μία Νέα Δημοκρατία που θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΕΠΕ δεν μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά στην κοινωνία. Είναι καταδικασμένη να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Αντίθετα, μία Νέα Δημοκρατία που θα αποφασίσει την επανίδρυσή της, μπορεί να αποτελέσει μία σοβαρή πρόταση για την χώρα.
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε και πάλι την εξουσία από το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όταν άρχισε να κυριαρχεί στην νεολαία. Η ΔΑΠ ήταν η μεγάλη δύναμη στα Πανεπιστήμια. Επειδή οι νέοι θεωρούσαν πρωτοπόρες τις ιδέες της. Πρώτα έπεισε τους νέους η Νέα Δημοκρατία και έπειτα την υπόλοιπη κοινωνία.
Σήμερα οι νέοι άνθρωποι έχουν δώσει την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί βλέπουν την πρωτοπορία. Το γιατί συνέβη αυτό, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αν θα το κάνουν γρήγορα ή όχι αφορά μόνο τους ίδιους. Η κοινωνία δεν έχει τον χρόνο να περιμένει πότε οι ΔΑΠίτες της δεκαετίας του 80 θα κάνουν ψυχανάλυση για να βρουν τι τελικά τους έφταιξε.

 




Θανάσης Μαυρίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: