Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κλεισούρα Πρεμετής και στους Βουλιαράτες Δροπόλεως, από το μέλος του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη.



Η εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας "Οι Σελλοί" Ηλέκτρα Κίκη παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κλεισούρα Πρεμετής και στους Βουλιαράτες Δροπόλεως, για την εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον τόπο που έπεσαν ηρωικά οι Έλληνες Πεσόντες. Παραθέτουμε τη δήλωση που παραχώρησε στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα για την σημασία της ημέρας:








"Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία και επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για θυσίες, όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας. Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σηματοδοτεί, επίσης, τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στον ιταλικό φασισμό. Σήμερα υπάρχουν φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα, τα οποία εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση. Γι' αυτό το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι περισσότερο από ποτέ, επίκαιρο. Όχι μόνο για το σθένος και την αποφασιστικότητα, αλλά για την επαγρύπνηση για το πανανθρώπινο αγαθό της Ειρήνης και για τους αγώνες για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη. 
Όλοι μας πρέπει να πράξουμε το χρέος μας για τους άταφους ήρωες του '40, γιατί οι ήρωες πεθαίνουν όταν τους λησμονούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: