Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παραπέμπονται σε δίκη τρεις ύστερα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για πολεοδομικά θέματα της Πάργας


Αποδείχθηκαν αληθή τα όσα έγραψε  o ''Αδέσμευτος'' και αθωώθηκε  ο ιδιοκτήτης του, ύστερα από μήνυση ιδιοκτήτριας οικοδομής που τώρα παραπέμπεται μαζί με μηχανικούς.


Ένα δείγμα της έγκυρης και μαχητικής δημοσιογραφίας που δίνει το Prevezaposto.gr αποτελεί η εξέλιξη μιας υπόθεσης πολεοδομικών αυθαιρεσιών που είχε αποκαλύψει μέσω των ραδιοφωνικών του εκπομπών και της εφημερίδας του «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας που είναι και υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

Ζήτησε να σπάσει το πολεοδομικό απόστημα στο Δήμο Πάργας και ξεκίνησε από το 2012 Εισαγγελική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κατέληξε στην παραπομπή της ιδιοκτήτριας μιας οικοδομής στο κέντρο της Πάργας απέναντι από το Δημαρχείο, του πολιτικού της μηχανικού και ενός μηχανικού του Δήμου Πάργας.

Στην υπόθεση αυτή είχε αναμιχθεί και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης κ.Λέανδρος Ρακιντζής στον οποίο δεν έστελναν απαντήσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πάργας.


loupas1


Στο μεταξύ η ιδιοκτήτρια της οικοδομής Αναστασία Βουρεκά που τώρα παραπέμπεται είχε υποβάλλει μήνυση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λούπα για συκοφαντική δυσφήμιση. Το δικαστήριο όμως δέχθηκε ότι όσα δημοσιεύτηκαν στην εμπεριστατωμένη έρευνα του Δημήτρη Λούπα ήταν αληθή και τον κήρυξε αθώο.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε από τα δημοσιεύματα του Δημήτρη Λούπα και αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας παραπέμπει την Αναστασία Βουρεκά, ιδιοκτήτρια της οικοδομής, τον πολιτικό της μηχανικό Σπύρο Αλεξίου και τον υπάλληλο Θεόδωρο Μανωλίτση που είναι μηχανικός του Δήμου Πάργας σε τακτική δικάσιμο του Τριμελούς Πλειμελλιοδικείου Πρέβεζας που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2014.

Είναι μια απόδειξη ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά, έστω και αν καθυστερεί λόγω φόρτου υποθέσεων, αλλά και ότι η ερευνητική και μαχητική δημοσιογραφία όταν γίνεται σωστά δικαιώνεται.

Το παρακάτω ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ που έγινε αφορμή για να ξεκινήσει η Εισαγγελική έρευνα που κατέληξε στην παραπομπή των παραπάνω αναφερομένων.

adesmeftos

Δεν υπάρχουν σχόλια: