Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: Nα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της ΒΕΕ-TECH-Q FREΕ που διαχειρίζεται τα διόδια του Ακτίου


Nα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της ΒΕΕ-TECH-Q FREΕ που διαχειρίζεται τα διόδια του Ακτίου ζητά το εργατικό Κέντρο Πρέβεζας καθώς θεωρεί παράνομες τις απολύσεις. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας και εκπροσώπου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επαναπρόσληψή τους.


 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «στην συγκεκριμένη εταιρεία υπογράφονται παράνομα συνεχόμενες 15ήμερες συμβάσεις εργασίας ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, υπάρχουν καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσίας αλλά και καθυστέρηση στην καταβολή αναδρομικών δεδουλευμένων, επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα η χρηματοδότηση της εταιρείας από το κράτος δεν έχει μειωθεί!!!». 

Οπως μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, το εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ήδη προγραμματίζει συντονισμένες παρεμβάσεις και ενέργειες για την επαναπρόσληψή τους.

 Επίσης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.

Εν τω μεταξύ κινητοποίηση για το θέμα υπήρξε και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Πρέβεζας και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας που βρέθηκαν στο σταθμό διοδίων στο Άκτιο και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τους κάλεσαν να μη συμβιβαστούν και να μην υποταχθούν σε αυτή την κατάσταση.

 Να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Ακόμη τόνισαν ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: