Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» κάνει αφιέρωμα στον υπουργό των απολύσεων Κ. Μητσοτάκη

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει αφιέρωμα η γνωστή για τις απόψεις της γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με αφορμή τις «μεταρρυθμίσεις» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά στον δημόσιο τομέα της χώρας, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι ελληνική υπόθεση και όχι εξαναγκασμός από τους δανειστές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Η ανανέωση του προσωπικού διαρκεί έως 15 χρόνια», φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος τονίζει ότι «Όταν πρωτοήρθα στο υπουργείο, η διαδικασία μεταρρύθμισης είχε ουσιαστικά παγώσει», για να προσθέσει ότι «Το στοίχημα είναι να γίνονται οι διορισμοί με τακτές διαδικασίες και μόνο εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να διορίζουμε ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για εργασίες, όπως η επίβλεψη των αρχαιολογικών χώρων, οι οποίες μπορούν να ανατεθούν σε ιδιώτες».
  


Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 26 Ιουνίου του 2013 και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει καμιά προετοιμασία για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία που είχε δοθεί από τους δανειστές ήταν μέχρι τις στις 30 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι οι απολύσεις είναι θέμα πίεσης των δανειστών, υπογραμμίζει ότι «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης πρέπει να είναι ελληνική υπόθεση, με ελληνική πρωτοβουλία και υπό ελληνικό έλεγχο. Παρόμοιες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν δια του εξαναγκασμού από τους δανειστές», για να προσθέσει στέλνοντας το μήνυμα του «καλού μαθητή» ότι «Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τεράστια δημόσια διοίκηση και ο αριθμός των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα έχει μειωθεί στους 680.000 έναντι 930.000 χιλιάδων προ ετών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: