Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ακούστε τις καμπάνες που χτυπούν χαρμόσυνα: Ο Παντελής Καψής υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά»


Την πρόθεσή του να υποβάλλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά, και το αξίωμα του υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εκφράζει ο Παντελής Καψής με συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών". [ysterografa]

Ο Παντελής Καψής προσδιορίζει τον επόμενο μήνα, Μάρτιο, ως σημείο καμπής για την υποβολή της παραίτησής του, ενώ ανοίγει διάπλατα πλέον πολιτική περπατησιά, καθώς δείχνει ότι τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ελληνικής "Ελιάς" για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενδεχόμενη συμμετοχή του Παντελή Καψή στις ευρωεκλογές του Μαϊου, θα αποτελέσει πρόκριμα για την ουσιαστική συμμετοχή του στις ζυμώσεις του μέλλοντος για την Κεντροαριστερά, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ και η "Πρωτοβουλία των 58″ θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, και δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Την επομένη ωστόσο, οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά θα οδηγήσουν στην απόπειρα συγκρότησης ενιαίου πόλου με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Παντελής Καψής λοιπόν φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Σχολιασμός: Βλέποντας το όνομα του Παντελή Καψή στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς", το χέρι με το στυλό, ως μια αδιάσπαστη ενότητα, θα σταυρώσει ο κάθε κεντροαριστερός το ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομά του, σαν μια κίνηση αυθόρμητη, μεταφυσική. 

Πέρα από το χιούμορ, η κάθοδος του Καψή στις ευρωεκλογές βάσει του νέου συστήματος της σταυροδοσίας, "μαρτυρά" την στόχευση όσων θέλουν να εκτεθούν στις προσεχείς ευρωεκλογές: Κακά τα ψέμματα, όλο αυτό το συνονθύλευμα ΠΑΣΟΚ-58-Λοβέρδος κ.ο.κ. θα εκλέξει κατά πάσα πιθανότητα έναν ευρωβουλευτή, επομένως οι υπόλοιπες 41 υποψηφιότητες με μια πρώτη ανάγνωση φαντάζουν "δώρο άδωρο". Εντούτοις, στην περίπτωση που χωριστεί η επικράτεια σε "ευρωπεριφέρειες" (βάσει πρότασης Ραγκούση), είτε ακόμα χειρότερα η λίστα είναι μια και εθνική, οι υποψήφιοι που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές θα λάβουν έναν ορισμένο αριθμό σταυρών, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να στήσουν έναν μηχανισμό εκ του μη όντος, για προσωπικότητες όπως ο Καψής.

Οι σταυροί καθώς και ο μηχανισμός θα αποτελέσει τη "μαγιά", πάνω στην οποία θα πατήσουν οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας το ως πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές, που μπορεί και να μην αργούν μετά τις ευρωεκλογές. Επομένως αν π.χ. οι βουλευτικές γίνουν το φθινόπωρο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μαϊου δεν θα χρειάζεται πολύ χρόνο για να στήσει μηχανισμό και να τρέξει προεκλογική εκστρατεία, αφού θα έχει στη διάθεσή του την προίκα των ευρωεκλογών, μικρή ή μεγάλη.

Μήπως λοιπόν Σαμαράς-Βενιζέλος μας στέλνουν έμμεσα το μήνυμα, ότι το φθινόπωρο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: