Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συμμετοχή του Πρεβεζάνου φωτογράφου Σπύρου Βαγγελάκη στην Έκθεση Τουρισμού ''Ελληνικό Πανόραμα Στοκχόλμης''.


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η Έκθεση Τουρισμού αποκλειστικά για την Ελλάδα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την NORTH EVENTS.


Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 7000 και όλοι έκθετες όντας ευχαριστημένοι έκλεισαν ραντεβού για τον επόμενο χρόνο. Ήταν μια γιορτή του Ελληνικού τουρισμού με παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με ζωντανή ελληνική μουσική με παραδοσιακά χορευτικά και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και γαστρονομίας. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι ελληνικοί μεζέδες, αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού και οι κρητικές τσικουδιές που ανέβασαν την διάθεση και κέρδισαν το Σουηδικό κοινό αλλά και τους Έλληνες της Σουηδίας. 


Ο συμπολίτης μας Σπύρος Βαγγελάκης συμμετείχε με δυο εκθέσεις σε διαφορετικούς χώρους, η πρώτη είχε σαν θέμα της την τουριστική φωτογραφία, αναδεικνύοντας της φυσικές ομορφιές του τόπου μας μέσα από ένα παζλ έγχρωμων φωτογραφιών. Η δεύτερη είχε σαν θέμα ασπρόμαυρα πορτρέτα από την Ήπειρο, Επαγγέλματα και έθιμα ψαράδες αγρότες πετράδες, γνωστοί και άγνωστοι, γνήσιοι, πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής που μέσα από τον μόχθο για την επιβίωση, ομορφαίνουν και δίνουν νόημα στη ζωή μας.


Πολλοί Πρεβεζάνοι συναντήθηκαν εκεί και μίλησαν για όσα τους ενώνουν και τους απασχολούν. Μάταια έψαχναν να βρουν την εκπροσώπηση της πόλης τους ανάμεσα στα μεγαθήρια του τουρισμού, για άλλη μια φορά... 

Τούτη την κρίσιμη στιγμή, καταμεσής στη κρίση ενώ οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας έχουν συνειδητοποιήσει πως ο τουρισμός είναι η τελευταία ευκαιρία-ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, η Πόλη-Δήμος της Πρέβεζας εξακολουθεί να παραμένει στα αζήτητα αφού αδιαφορεί επιδεικτικά για οποιαδήποτε δράση σοβαρής προβολής του τόπου μας.

Δείτε την σελίδα με υλικό του Πρεβεζάνου φωτογράφου εδώ

www.prevezabest.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: