Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Σύλλογος των εν Αττική Καλλαρυτινών έκοψε την Πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

                           


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος των εν Αττική Καλλαρυτινών έκοψε την Πίτα του, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Συλλόγου Ιωάννας Κωνσταντίνου,  η οποία απεύθυνε ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, για την παρουσία του και τη βοήθεια και συμπαράσταση  του στον Σύλλογο, και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, στην αποδημία.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα τις Καλλαρύτες. Ιδιάτερα στην ομιλία της εστίασε στην προσπάθεια επισκευής του ναού του χωριού.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στο χωριό, όπως αυτός την εισπράτει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες τους και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο. 

Στη συνέχεια ο  Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που πήρε το λόγο, αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄ η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.
















Ακολούθησε η διαδικασία κοπής της πίτας και η διανομή σε όλους τους καλεσμένους, μαζί με νοστιμότατες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν για την εκδήλωση αυτή οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές, μέλη του συλλόγου.


http://romiazirou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: