Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το Σότσι, η πόλη των Χειμερινών Αγώνων του 2014, η αλλοτινή πρωτεύουσα των αυτοχθόνων Κιρκάσιων ή Τσερκέζων.


Ο φωτογράφος του Reuters Thomas Peter ξόδεψε το χρόνο που τεκμηριώνει την Κιρκασιανή κοινότητα του Σότσι, καθώς η πόλη ετοιμάζεται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, που αρχίζουν στις 4 Φλεβάρη. Οι Τσερκέζοι είναι ένας λαός γηγενών στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, καθόσον τον 19ο αιώνα η τσαρική στρατιωτική εκστρατεία στην περιοχή, προκάλεσε το θάνατο  χιλιάδων αυτόχθονων με τεράστιο παράλληλα αριθμό μεταναστών, σε άλλες περιοχές της τσαρικής Ρωσίας ή το εξωτερικό.


Πολλοί Τσερκέζοι ζήτησαν  να αναγνωστιστεί το γεγονός αυτό ως γενοκτονία και αγωνίστηκαν κατά του της διοργάνωσης της χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι, που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες  στην ίδια ευρεία κοιλάδα  και  τις πλαγιές των βουνών που είναι θαμμένα  τα οστά των προγόνων τους, από τον τσαρικό εξαπανδρισμό.

Μια αντιπροσωπεία Τσερκέζων, με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τον Καναδά, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ταξίδεψε στο Βόρειο Καύκασο να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία της πατρίδας των προγόνων τους πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα κείμενα που συνδεύουν τις φωτογραφίες είναι από την αυτόματη μετάφραση της google.

Στην παραπάνω φωτοφραφία Τσερκέζοι της Διασποράς, παρακολουθούν μια παραδοσιακή χορευτική παράσταση σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην Bolshoy Kichmay σε Greater Sochi στις 15 Οκτωβρίου 2013. Τσερκέζους είναι ένας λαός γηγενείς στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο με ένα του 19ου αιώνα τσαρική στρατιωτική εκστρατεία που προκάλεσε το θάνατο τεράστιους αριθμούς.


Κιρκάσιων άνδρες φορούν παραδοσιακά ρούχα ποζάρουν για μια φωτογραφία σε ένα πεδίο τσάι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της διασποράς Κιρκασίων σε Golovinka, κοντά στο Σότσι, στις 15 Οκτωβρίου.


Κιρκασιανό χωρικός και πρώην ανταποκριτής σοβιετικού στρατού και συγγραφέας Madin Chachukh βόλτες κάτω από τον κεντρικό δρόμο στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye Σότσι της στις 26 Οκτωβρίου. "Όπως κάθε μικρό έθνος, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η απώλεια της γλώσσας μας και στη συνέχεια του πολιτισμού μας. Υπάρχουν μόνο πολύ λίγοι από μας άφησε πολύ λίγα. Ευχόμαστε η κυβέρνηση μας έδωσε χρήματα για να μας βοηθήσει να διατηρήσει τη γλώσσα μας. Η απώλειά της θα ήταν μια τραγωδία. Φοβάμαι ότι θα συμβεί τελικά, αλλά πρέπει να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία ", δήλωσε ο Chachukh. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους

Μια κιρκασιανό διασποράς παίρνει μια φωτογραφία του τοπικά έργα τέχνης σε ένα μουσείο στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι.


Το χωριό Tkhagapsh φαίνεται στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι της στις 26 Οκτωβρίου.


Μια γυναίκα με παραδοσιακές στολές καλωσορίζει μια αντιπροσωπεία της διασποράς Τσερκέζους με ένα παραδοσιακό ψωμί και αλάτι πιάτο που έχουν επισκεφθεί ένα σχολείο στο Μπολσόι Kichmay, Greater Sochi.


Μια κιρκασιανό χωρικός περπατά μπροστά από μια αγελάδα σούρουπο στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι.


Μια αντιπροσωπεία της διασποράς Τσερκέζους επισκεφθείτε ένα πέτρινο μνημείο που σηματοδοτεί μια πρώην οικισμός καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του ρωσικού Καυκάσου πόλεμο στο Bolshoy Kichmay σε Greater Sochi. 


Κιρκασιανό χωρικός Muzarbek Τέσου φροντίζει για μελίσσια του στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι στις 20 Οκτωβρίου. Τέσου, ο οποίος κληρονόμησε μια επιχείρηση μελισσοκομίας από τον πατέρα του και να παράγει το δικό του κρασί, ζει κυρίως από την παραγωγή που κάνει. Ιστορικά, καθιστώντας το μέλι ήταν μία από τις κύριες συναλλαγές οι Circassian άνθρωποι ήταν γνωστοί για, Τέσου είπε. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους. 

Μια αντιπροσωπεία της διασποράς Τσερκέζους θέτουν για μια οικογενειακή φωτογραφία σε ένα καταρράκτη στο Μπολσόι Kichmay, μεγαλύτερη Σότσι. 


Μια αναμνηστική πλάκα εμφανίζει τα ονόματα των μελών της οικογένειας Τέσου (Teshev), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εποχής του Στάλιν της σοβιετικής κυριαρχίας στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι.


Τοπική Κιρκάσιων άνδρες φορούν παραδοσιακά ρούχα παρακολουθήσετε μια τελετή υποδοχής για διασπορά Τσερκέζους σε ένα τουριστικό καταφύγιο στην Golovinka, έξω από Σότσι, στις 15 Οκτωβρίου.


Ένας κιρκασιανό άνθρωπος από τη διασπορά κοιτάζει τοπικά έργα τέχνης σε ένα μουσείο στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. 


Κιρκασιανό χωρικός Madin Chachukh (κέντρο) παρακολουθεί μια πρόβα των τοπικών παιδιών παραδοσιακούς χορούς συγκρότημα στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους. "Όπως κάθε μικρό έθνος, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η απώλεια της γλώσσας μας και στη συνέχεια του πολιτισμού μας. Υπάρχουν μόνο πολύ λίγοι από μας άφησε πολύ λίγα. Ευχόμαστε η κυβέρνηση μας έδωσε χρήματα για να μας βοηθήσει να διατηρήσει τη γλώσσα μας. Η απώλειά της θα ήταν μια τραγωδία. Φοβάμαι ότι θα συμβεί τελικά, αλλά πρέπει να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία ", δήλωσε ο Chachukh. 

Κιρκασιανό χωρικός και πρώην ανταποκριτής σοβιετικού στρατού και συγγραφέας Madin Chachukh βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye Σότσι της στις 26 Οκτωβρίου.


Κιρκάσιων άνδρες μιλούν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας της διασποράς Τσερκέζους σε ένα τουριστικό καταφύγιο στην Golovinka, έξω από Σότσι, στις 15 Οκτωβρίου.


Το ζωγραφισμένο τοίχο ενός σπιτιού επισκέπτης βλέπει στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye Σότσι της στις 26 Οκτωβρίου. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους.

Ένα ρωσικής κατασκευής αυτοκινήτων Lada εμφανίζει ένα κιρκασιανό σύμβολο στο πίσω παράθυρο στην Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι.


Κιρκασιανό χωρικός Άης Tlyf θέτει για μια φωτογραφία στην κουζίνα του στην Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. "Η γενιά των προγόνων μου εγκαταστάθηκαν σε αυτό το απλό στα βουνά το 1872 μαζί με άλλους οικογένειες Κιρκάσιων. Ήταν πολύ καιρό μετά το τέλος της ρωσικής πόλεμο στον Καύκασο, όταν οι εχθροπραξίες είχαν σταματήσει και οι Ρώσοι αποσυναρμολογηθεί στρατιωτικές τους φρούριο, που χρησιμοποιείται για να είναι εδώ», Tlyf είπε. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους.

Ένας χωρικός κιρκασιανό παϊδάκια ξύλο στο Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους. 

Κιρκασιανό χωρικός Ashirkhan Chachukh, 82, και μεγάλος-εγγονή της Saira, 4, καθίστε στο σαλόνι του σπιτιού τους στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ μακριά, δεν με αφορούν. Το μόνο πράγμα που θέλω είναι ότι περνούν ειρηνικά. Θεός φυλάξοι, μόνο κανένας πόλεμος! Στη συνέχεια, όλα είναι καλά", δήλωσε ο Chachukh. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους.

Κιρκασιανό χωρικός Madin Chachukh περπατά μπροστά από ένα παραδοσιακό σπίτι τετράποδους αποθήκευσης στο χωριό Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye του Σότσι. "Όπως κάθε μικρό έθνος, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η απώλεια της γλώσσας μας και στη συνέχεια του πολιτισμού μας. Υπάρχουν μόνο πολύ λίγοι από μας άφησε πολύ λίγα. Ευχόμαστε η κυβέρνηση μας έδωσε χρήματα για να μας βοηθήσει να διατηρήσει τη γλώσσα μας. Η απώλειά της θα ήταν μια τραγωδία. Φοβάμαι ότι θα συμβεί τελικά, αλλά πρέπει να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία ", δήλωσε ο Chachukh. 


Των κτηνοτρόφων Indris Chachukh (αριστερά) και Zoya Chachukh, τα τελευταία δύο χωρικούς που εξακολουθούν να εκτελούν αυτό το εμπόριο, να σταθεί στο Tkhagapsh στην περιοχή Lazerevskoye Σότσι της στις 26 Οκτωβρίου. Tkhagapsh είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα οικισμούς στην περιοχή του Σότσι, που αποτελείται κυρίως από εθνοτικές Τσερκέζους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: