Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

"Η πένα που νοστάλγησα". Ένα ντοκιμαντέρ της Όλγας Τριάντη από την Ανεμμοράχη Τζουμέρκων που αναφέρεται στην εκπαίδευση,που επικρατούσε στα Τζουμέρκα από το 1881 και μετά. Απολαύστε το. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...


Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου της Ανεμορράχης Άρτας, από το 1881 και έπειτα...


 Η Όλγα Τριάντου  δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην εκπαίδευση, η οποία επικρατούσε στα Τζουμέρκα από το 1881 και μετά, ιδιαίτερα στο χωριό της την Ανεμορράχη.


Γίνεται μια κατατοπιστική αναφορά και γυρνάει νοσταλγικά, αλλά και με σεβασμό τον θεατή πίσω στη Σχολική ζωή εκείνων των χρόνων, στα αναγνωστικά και τα τετράδια, στα ενθυμήματα από το σχολείο, στον πόλεμο και τα συσσίτια, στις μαθητικές φωτογραφίες, στους Δασκάλους που πέρασαν, στην ευημερία και το κλείσιμο του σχολείου.



Το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε στην πλατεία της Ανεμορράχης τον Αύγουστο του 2009. Φτιάχτηκε με ελάχιστα μέσα, πολύ γρήγορα και γι΄αυτό οι τυχόν ατέλειες. 


Προβολή του Ντοκιμαντέρ : «Η Πένα που Νοστάλγησα» Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου της Ανεμορράχης (από το 1881 και έπειτα), μέσα από την ιστορία της παιδείας γενικότερα στα Τζουμέρκα.

Παραγωγή - Μουσική Επιμέλεια- Αφήγηση: Ολγα Τριάντου

Απολαύστε το ντοκιμαντέρ.



www.aetostz.blogspot,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: