Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η Πολιτική Άνοιξη χρησιμοποιεί το χαρτί της «θεωρίας των δύο άκρων»...

Ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του

«Υπασπιστές», «ακροδεξιοφρουροί», λοιποί γραφικοί και ανιστόρητοι ή παραχαράκτες της Ιστορίας, του Μαξίμου, μηχανεύτηκαν ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα, όπως αυτό της «θεωρίας των δύο άκρων». Ίσως και το τελευταίο χαρτί στην «πολιτική» κατ΄ εκείνους σκακιέρα. Μερικά κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, κυρίως μεταγραφές των τελευταίων ετών, στην πρώην συντηρητική και νυν φιλικότατη προς την ακροδεξιά παράταξη του Αντώνη Σαμαρά, άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους. 


Όσο και να προσπαθεί να το αποφύγει το περιβάλλον, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, αλλά και οι μεταγραφές του, δε μπορούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Δεν υφίσταται πλέον ΝΔ. Είναι μια ΠΟΛ.ΑΝ. , με διαφορετικό όνομα και μάλιστα με εξουσία στα χέρια της, καπηλευόμενη τις ψήφους των Νεοδημοκρατών. «Δεν ξαναγυρίζω στη ΝΔ, έστω και αν με κάνουν και αρχηγό», είχε πει κάποτε ο Αντώνης Σαμαράς. Είπε και μια αλήθεια μέσα στο τόσα ψέματα.


Ο Αντώνης Σαμαράς δε γύρισε ποτέ στη ΝΔ. Γύρισε σε ένα κόμμα, το οποίο γρήγορα μεταμόρφωσε στον «πολιτικό» μηχανισμό που πάντα ονειρευόταν. Ένα «κόμμα», το οποίο θα έχει κόσμο από πίσω του, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση των πιο μαύρων και σκοτεινών για τη χώρα σχεδίων. Αυτή η δράκα των ακροδεξιών που κάποτε δε γέμιζε ούτε ταξί και έψαχνε μάταια να βρει ψήφους στις κάλπες, τώρα βρίσκεται στην εξουσία και παριστάνει ότι κυβερνά μέσα από τη νομιμοποίηση των ψηφοφόρων που ανέκαθεν στήριζαν την Δεξιά. Ακροδεξιό περιεχόμενο σε Δεξιό περιτύλιγμα. «Γιατί δεν καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα;», «Γιατί δεν καταδίκασαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα;», τα ερωτήματα πολλών. Γιατί πολύ απλά δε νιώθουν άνετα να το κάνουν. Περίμεναν λίγες ώρες μήπως τα κόμματα της Αριστεράς κάνουν κάποια ακραία δήλωση, προκειμένου να την εκμεταλλευτούν και να «πατήσουν» πάνω τους, κάνοντας λόγο για θεωρία των δύο άκρων.


Η Αριστερά στο σύνολό της δεν πάτησε τη μπανανόφλουδα. Η Αριστερά άλλωστε πολέμησε και έχυσε το αίμα της για την Ελλάδα σε αντίθεση με αυτούς που παριστάνουν τους «πατριώτες». Όταν η Αριστερά πολεμούσε τους εχθρούς της χώρας, η ακροδεξιά έκανε business και κομπρεμί και πολλά άλλα με τους κατακτητές. Το κακό με αυτό το συνονθύλευμα της ακροδεξιάς δράκας, είναι ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους έχουν πάρει χαμπάρι. Σε ιδιωτικές συζητήσεις, σε πληροφορίες που έρχονται και διασταυρώνονται από πολλές πλευρές, αρκετοί βουλευτές της συγκυβέρνησης, ετοιμάζονται για δυναμικές αντιδράσεις. «Δε μπορούμε να αφήσουμε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα να συνεχιστεί», είπε γνωστό και σημαντικό κυβερνητικό στέλεχος, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όλο και περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταλαβαίνουν ότι αυτά τα δύο πρόσωπα είναι πολιτικά τελειωμένα και η περαιτέρω συναναστροφή ή ανοχή στην «πολιτική» που ακολουθούν θα οδηγήσει και στο τέλος της δικής τους πολιτικής καριέρας. Εξάλλου, πέρα από τον ελληνικό λαό, τον οποίο η λαομίσητη συγκυβέρνηση, ισοπεδώνει και καταστρέφει, πολλοί βουλευτές, δε μπορούν να ξεχάσουν ή να καταπιούν και τις απειλές των συμβούλων του Μαξίμου, ότι δηλαδή θα ψηφίσουν ότι τους πει Σαμαράς - Βενιζέλος είτε τους αρέσει είτε όχι, αλλιώς η χώρα θα πάει σε εκλογές και πολλοί από αυτούς δε θα επανεκλεγούν. «Ούτως ή άλλως σε λίγο καιρό θα γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία», έλεγε ένας βουλευτής σε ένα πολιτικό - δημοσιογραφικό πηγαδάκι το Σαββατοκύριακο. «Ας αποφασίσει ο κόσμος και εμείς θα δούμε αν μπορέσουμε να ανασυντάξουμε τη ΝΔ», υπογράμμισε με νόημα, για να προσθέσει «Εμείς είμαστε πολιτικοί. Δε θα καθόμαστε να χαριεντιζόμαστε με τους χρυσαυγίτες, να κάνουμε τα σκυλάκια της Μέρκελ και να ακούμε για συνταγματικά τόξα και φούμαρα». Σκληρές κουβέντες και το Μαξίμου είναι σίγουρο ότι τις γνωρίζει. Οι φωνές άλλωστε έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και δύσκολα πια μπορούν να φιμωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: