Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 1982. Αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Η ιστορία ενός χαιρετισμού. Ένα σπάνιο ντοκουμέντο με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Δείτε το video.

Αναδημοσίευση από το http://filoiko.blogspot.gr/


...Φεβρουάριος του 1982 και ο Σύλλογος Πρεβεζάνων Σπουδαστών Αθήνας αποφασίζει τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στον Στέλιο Καζαντζίδη και το λαϊκό τραγούδι.Εχουν 
αποδεχθεί την πρόσκληση ο Απόστολος Καλδάρας και ο Θόδωρος Δερβενιώτης.Μένει να συζητήσουμε με τον Στέλιο. Με ειδοποιεί ο Θ.Δερβενιώτης ότι ο Στέλιος θα έρθει τό απόγευμα στο διδασκαλείο μουσικής που είχε ο Δερβενιώτης στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.Πηγαίνω ,ανταμώνω τον Τραγουδιστή και του μεταφέρω το αίτημα του Συλλόγου να συμμετέχει στην εκδήλωση.Αρνείται ευγενικά και τότε διατυπώνω μια εναλλακτική λύση ''προσφέροντας'' ένα δέλεαρ..''Θα σας δώσω'' ,του λέω , σε κασέτα ένα σπάνιο τραγούδι δικό σας ,το ''Απόκληρος της μοίρας ''(Π.Τριανταφυλλίδη-Γ.Ιωαννίδη) και αν θέλετε μας γράφετε σε κασέτα εσείς ένα χαιρετισμό να ακουστεί στην εκδήλωση...'' Δέχθηκε και καταλαβαίνετε τα συναισθήματα όλων στο σύλλογο.: (Την πρόσκληση φιλοτέχνησε ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Μίλτος Ζήκος).

Ακούστε από το αρχείο μου το χαιρετισμό και ακολουθει το συγκλονιστικό τραγούδι.




του Γιώργου Γκόντζου,από το Θεσπρωτικό, δημοσιογράφου στο Δημοτικο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

www.filoiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: