Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρεβεζα:Ένα στα τρία ευρώ που ξοδεύουν οι καταναλωτές καταλήγει στο παραεμποριο.


Την ώρα που ο Έλληνας μικροεπιχειρηματίας κλείνει τα λογιστικά του βιβλία, την ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει "κυνηγητό" για τον "φοροφυγά" μικροβιοτέχνη και ελεύθερο επαγγελματία, την ώρα που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το παραεμπόριο στην Πρέβεζα καλά κρατεί.
Ως τη μεγάλη πληγή ... του νόμιμου εμπορίου χαρακτήρισε το παραεμπόριο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, στην συζήτηση που κυριάρχησε στην συνεδρίαση του επιμελητηρίου Πρέβεζας με θέμα το παραεμπόριο και την παραοικονομία. Ο κ Γιαμάς παράθεσε όλα τα οικονομικά στοιχεία και έκανε εκτενή αναφορά στους ελέγχους που πρέπει να γίνουν προκειμένου να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Στη συνεδρίαση τα μέλη περιέγραψαν με μελανά χρώματα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η τοπική αγορά και τις επιπτώσεις που έχει στην τοπική οικονομία, ενώ όπως τονίστηκε δεν είναι μόνο οι μικροπωλητές των τρίτων χωρών που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά υπάρχει και παραεμπόριο σε φρούτα, λαχανικά, ρουχισμό, παπούτσια, ψάρια ακόμη και στην οικοδομή. Κοινή ήταν η διαπίστωση στη συνεδρίαση ότι το παραεμπόριο δεν έχει αντιμετωπιστεί, με συνέπεια και ένα στα τρία ευρώ που ξοδεύουν οι καταναλωτές, να καταλήγει σε αυτό.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: