Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και ο εφετινός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Ρωμιά.














Η εθελοντική ομάδα του χωριού λίγο πρίν αρχίσουν τον "αγώνα" εξυπηρέτησης των προσκυνητών.Πίσω αριστερά μόλις διακρίνεται ο " πρόεδρος Μαρινάκης" Ντάκουλας Δημήτριος και στο κέντρο με το κομπολόι ο προπονητής της ομάδας του ROMIANEWS Ντίνος Ευθυμίου. Ο καθιστός Αποστόλου Γιώργος ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας, γιατί ο βασικός Νίκος Διαμάντης του Ευαγγέλου έκανε " ζέσταμα " με μπύρα.

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και  εφέτος ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Ρωμιά. Ο κόσμος κατέφθασε από τα γύρω χωριά νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των προσκυνητών να δημιουργήσουν ουρά δύο χιλιομέτρων.
Κατά τον περσινό εορτασμό το ζεύγος Γιώργου Ντάκουλα και Κατερίνας Ασπετάκη είχαν προσφερφεί να επισκευάσουν με δικά τους έξοδα την πρόσοψη του ναού. Και εφέτος με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι επισκεύασαν ολόκληρη την εκκλησία και το σκέπαστρο της πρόσοψης.
Μετά το τέλος του εσπερινού, ο οποίος εψάλη παρουσία του δημάρxου Ζηρού και όλων των τοπικών αρχών, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι έξω από τον περίβολο του ναού.
Μοιράστηκαν δωρεάν  950 μερίδες ψητή προβατίνα. (Συγκεκριμένα εφέτος τα "σφαχτά" έφθασαν τα 31). Επίσης μοιράστηκαν 100 ψητά κοτόπουλα και 1000 σουβλάκια και λουκάνικα. Όλα δωρεάν. Και όταν λέμε όλα...εννοούμε όλα!!!!
Για το γλέντι που ακολούθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την συνοδεία της ορχήστρας του Κώστα Κάκκου θα επανέλθουμε με νεώτερη ανάρτηση.( Εξάλλου το ROMIANEWS ήταν χορηγός επικοινωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: