Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σάλος για το επίδομα 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής...


Μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ έλαβαν οι υπάλληλοι της Βουλής με υπογραφή του μέχρι πρότινος Προέδρου της Βουλής Β. Πολύδωρα, ο οποίος επικαλείται το εθιμικό δίκαιο που ισχύει από την περίοδο της προεδρίας τηςΆννας Μπενάκη - Ψαρούδα.

Μάλιστα ο κ. Πολύδωρας διευκρίνιζε σε συνομιλητές του ότι το εν λόγω μετεκλογικό επίδομα ανέρχεται κανονικά σε 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση και ότι ο ίδιος το περιόρισε κατά 75% αποδεχόμενος να λάβουν οι υπάλληλοι από 500 ευρώ για κάθε μια από τις δυο εκλογές (συνολικά 1.000 ευρώ). 

Το επίδομα αυτό αφορά περί τους 1.300 υπαλλήλους που απασχολούνται στις υπηρεσίες της Βουλής και ανέρχεται συνολικά σε 1,3 εκ. ευρώ, ενώ πρέπει να προστεθούν και τα εκλογικά επιδόματα που έλαβαν οι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής (300 ευρώ και για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις). 
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν από την εποχή της κυρίας Μπενάκη, καθώς και κατά την διάρκεια της προεδρίας των Δ. Σιούφα και Φ. Πετσάλνικου, το επίδομα αυτό αποδιδόταν πλήρες, δηλαδή 2.000 ευρώ. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν μπορούν να παίρνουν εκλογικό επίδομα οι υπάλληλοι άλλων υπουργείων που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και να μην το δικαιούνται και το βασικό πολιτικό προσωπικό του κράτους.
Το θέμα ετέθη από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής στον κ. Πολύδωρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και περιόρισε το επίμαχο επίδομα των 2.000 στα 500 ευρώ. 
Πάντως, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το θέμα και αναζητεί τρόπο ώστε να μην δοθεί τελικώς το εκλογικό επίδομα που ενέκρινε ο προκάτοχός του. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του Προέδρου «το γεγονός ότι το υπέγραψε ο προηγούμενος πρόεδρος δεν σημαίνει ότι θα το λάβουν κιόλας». Μάλιστα η πλευρά του νέου Προέδρου εμφανιζόταν να αγνοεί την επίμαχη απόφαση του κ. Πολύδωρα διαβεβαιώνοντας νωρίτερα ότι «δεν υφίσταται θέμα εκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους της Βουλής». 
Ωστόσο, μετά και την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο τέως πρόεδρος δήλωνε πως «αν ο νέος πρόεδρος θεωρεί ότι έκανα λάθος ας ακυρώσει την απόφασή μου, δεν υπάρχει πρόβλημα».

www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: