Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το "δίκιο" του Πάγκαλου.



Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ο Θ. Πάγκαλος βρίσκεται στα αζήτητα αφού το πολιτικό σύστημα τον έχει πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα, αφού πρώτα του είχε αναθέσει να κάνει τις πιο βρόμικες δουλειές του. Και αυτό το παράπονο, του παραγκωνισμού του δηλαδή από το Πασόκ το εκφράζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα Free Sunday, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα απ' το «παράπονο» του Πάγκαλου, εκεί που θα του δώσουμε δίκιο είναι στην διαπίστωση του ότι «αυτή τη στιγμή βασικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των συνδικάτων τους στο δημόσιο τομέα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό κόμμα του συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».


Και αυτό είναι όντως άξιο σχολιασμού. Όπως λένε και οι κακεντρεχείς η «13 συνιστώσα του Σύριζα είναι οι φίλοι του Ακη», αναφερόμενοι σε πρώην στενούς συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου όπως ο πρώην υπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ραυτόπουλος -θυμάστε το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών όχι νόθων και δοτών;-, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Δ. Πιπεριάς, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Ανδρέας Κολλάς και αρκετά ακόμα πρώην αρχισυνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τώρα στεγάζονται κομματικά στον Σύριζα. 

Δημοσιεύματα επίσης θέλουν τον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, όπως και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο να κάνουν προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Σύριζα.

Και μπορεί ο Πάγκαλος να έχει δίκιο στην διαπίστωση του, δεν παύει όμως να είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ομαδικά τα στελέχη της εργατικής αριστοκρατίας  μετακομίζουν στον Σύριζα.

www.tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: