Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ζει ο ΠΑΣ Πρέβεζα; Ζει και βασιλεύει .


Μια ομάδα, μια αγάπη, μια ιστορία. ΠΑΣ Πρέβεζα λες και το μυαλό σου, γυρίζει σε μια ολόκληρη ιστορία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια ιστορία της Πρέβεζας. Χαρές, λύπες, ενθουσιασμός, απογοήτευση, αγωνία και ένταση. ΠΑΣ Πρέβεζα και περηφάνεια! Περήφανοι φίλαθλοι, περήφανος λαός για όλα αυτά που έχει πετύχει αυτή ομάδα στο πέρασμα του χρόνου και δε μας φτάνει σίγουρα το σημερινό κείμενο, για να τα αναλύσουμε όλα αυτά. 
Ακόμα και βιβλίο θα ήταν πολύ μικρό, για να χωρέσει όλο αυτό το μεγαλείο της ιστορίας του ΠΑΣ Πρέβεζα. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς; Για να παραφράσουμε και τον Διονύσιο Σολωμό. Η ουσία είναι ότι πέρυσι για πρώτη φορά, ο ΠΑΣ Πρέβεζα δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Αυτό θορύβησε πολύ κόσμο και απογοήτευσε ακόμη περισσότερο. Πολλοί το θεώρησαν ως φυσική εξέλιξη από τη στιγμή, που η οικονομική ύφεση, αποθάρρυνε και απέτρεψε την συγκρότηση ενός Δ.Σ που να μπορεί να σηκώσει μεγάλα οικονομικά φορτία.
 Τα χρέη και δη προς το δημόσιο είναι αυτά που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να μπορέσει η ομάδα να έχει ΑΦΜ. Με καθαρό ΑΦΜ, ο ΠΑΣ Πρέβεζα θα είχε μια καλή βάση για να συγκροτήσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ και να γίνει ένας οργανωμένος σύλλογος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν με καλό μάτι τη συγχώνευση του ΠΑΣ Πρέβεζα με τον Άγιο Θωμά. Και μάλιστα το σενάριο αυτό, συζητήθηκε από χείλη σε χείλη και μάλιστα υπήρχε κατά πολλούς μια προοπτική για την επαναλειτουργία, για την επιστροφή του ΠΑΣ Πρέβεζα. Η πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου του Αγίου Θωμά και ξύπνησε το κοιμισμένο ενδιαφέρον για τον ΠΑΣ Πρέβεζας και έδωσε ζωή, έστω και σε επίπεδο παραφιλολογίας, είναι μια καλή αρχή. Χθες περισσότεροι από 400 αναγνώστες μπήκατε στη διαδικασία και διαβάσατε και την ανακοίνωση του Συλλόγου του Αγίου Θωμά και τη σύνδεσή της με τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Αγαπητά σωματεία και τα δύο, όσοι δεν προλάβατε να διαβάσετε την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του συλλόγου του Αγίου Θωμά, αλλά και τη θέση μας ως ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, σας τα παραθέτουμε, παρακάτω: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου
«ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ Α. Σ.»
Υπ΄ αριθ. 24 / 04 - 06 - 2012 ημέρα Δευτέρα

.Περί της φιλολογίας που κυκλοφορεί για τις σχέσεις του «Αγίου Θωμά» και του «Π.Α.Σ. Πρέβεζα», για ενδεχόμενη συνεργασία, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Ο Σύλλογος «Άγιος Θωμάς Α.Σ.», τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να οργανώσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έχει κάνει υπερήφανους τους ποδοσφαιριστές, τους φίλους της, τα μέλη του και το Διοικητικό Συμβούλιο. Με αξιοπρέπεια και αθλητικό πνεύμα προσπαθεί να προάγει το άθλημα εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, έχοντας θέσει τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι», ως κυρίαρχες στην λειτουργία του Συλλόγου. Επιθυμία όλων είναι να συνεχίσει με αυτές τις αρχές και στο μέλλον και να προσφέρει τις ίδιες χαρές και επιτυχίες στους φίλους του.
Παρ' όλα αυτά, αν υπάρξει διοίκηση στον σύλλογο «ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ» και χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια του συλλόγου μας, είμαστε στην διάθεσή τους για συζήτηση και εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, το οποίο απασχολεί το ιστορικό και μεγάλο σωματείο της πόλης μας, που τα τελευταία χρόνια, λόγω ατυχών συγκυριών, βρίσκεται σε δεινή θέση, απέχοντας από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν πρακτικό.

Η θέση μας...
Πρώτ' απ' όλα στον Άγιο Θωμά, έκαναν το πιο τίμιο, βγήκαν δημόσια, πριν φύγει ο Ιούνης (για να μην υπάρχουν σχετικές δικαιολογίες, ότι περιμέναμε από τον Άγιο Θωμά και δεν πήραμε πρωτοβουλίες κλπ) και ξεκαθάρισαν ότι ο Άγιος Θωμάς είναι ο Άγιος Θωμάς και ο ΠΑΣ Πρέβεζα, είναι ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Είναι δύο ομάδες, που ναι στεγάζονται στον ίδιο δήμο, στην ίδια πόλη, όμως είναι δύο. Δεν είναι μία ομάδα, δεν είναι ένα σώμα, μια ψυχή. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες του δήμου Πρέβεζας. Πόσοι περίμεναν από τον Στρατή τον Κυπριωτέλη, τον Γιώργο τον Νίτσα και τους συνεργάτες τους άλλα αντί άλλων; Πήραν μια ομάδα και την ανέβασαν κατηγορία, με όμορφο, αθλητικό τρόπο, με καθαρό ΑΦΜ και τα σχετικά! Από την άλλη ο ΠΑΣ Πρέβεζα, είναι μια ιστορία που πονάει. Μια πληγή στην καρδιά της ιστορίας της Πρέβεζας. Προκαλείσαι όταν βλέπεις ομαδούλες να στέκονται και να έχουν αξιοπρεπείς πορείες στη Δ΄και τη Γ΄Εθνική και ο ΠΑΣ Πρέβεζα, να μην υπάρχει ως οντότητα, παρά μόνο ως ιστορία. Να μην έχει ομάδα να κατεβάσει στο πρωτάθλημα; Πληγώνει την ιστορία μας φίλες και φίλοι, πληγώνει τη περηφάνια μας, το γόητρό μας, πως να το κάνουμε; Μπορούμε να καθόμαστε ώρες και να αναπολούμε περασμένα μεγαλεία για τον ΠΑΣ Πρέβεζα και χρυσές σελίδες της ιστορίας του, όμως η πραγματικότητα είναι δυστυχώς κυνική. Δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον για επαναλειτουργία, επιστροφή του ΠΑΣ Πρέβεζα; ή μήπως υπάρχει; Η ουσία είναι πως από τον Άγιο Θωμά έχουν καταστήσει σαφές, ότι ο Άγιος Θωμάς, θα γίνει Άγιος Θωμάς και ως ένδειξη καλής πίστης και καλής θέλησης, τονίζουν ότι θα βοηθήσουν εάν τους ζητηθεί και στον τομέα βεβαίως, που θα μπορούν. Κι επειδή κυκλοφορούσε ως φήμη, το... "Άγιος Θωμάς ΠΑΣ Πρέβεζα" φαίνεται ότι δεν περπατάει ύστερα από την παραπάνω επίσημη τοποθέτηση του συλλόγου του Αγίου Θωμά. Δικαίωμά τους δεν είναι; Μήπως όμως δεν έγινε κάποια πρόταση που να εγγυάται με ασφάλεια το ποδοσφαιρικό μέλλον του ΠΑΣ Πρέβεζα, με αποτέλεσμα να μην δελεαστούν στον Άγιο Θωμά; Ένα απλό ερώτημα υποβάλλω και δεν υπαινίσσομαι τίποτε άλλο. Καλή τύχη στον Άγιο Θωμά, καλή τύχη όμως και στον ΠΑΣ Πρέβεζα

του Σπύρου Πλέουρα


"ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: