Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ιατρική κατάσταση στην Ελλάδα.



Υπάρχει μια πρώην εργαζόμενη σε ένα μεγάλο Αθηναϊκό νοσοκομείο που κάποτε πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της ιδέας του να φοράνε οι γιατροί των νοσοκομείων ένα καρτελάκι που έλεγε "Δεν χρηματίζομαι". Φυσικά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε με την πρώτη ευκαιρία γιατί κάποιοι έχαναν πολλά χρήματα.

Αυτή η γυναίκα, παλαιό μέλος της αριστεράς (όπως είναι άλλωστε τις περισσότερες φορές τα άτομα με τέτοιες πρωτοβουλίες), ασθένησε πολύ σοβαρά στο συκώτι της και επειδή η διύλιση του αίματος δεν γινόταν σωστά αυτό είχε ως συνέπεια αυξημένη πίεση που της προξένησε κάποιο αιμάτωμα στο λαιμό και αίμα στο στομάχι.

Όταν οι γιατροί κατάλαβαν τι συνέβαινε χρειαζόταν ένα μπαλονάκι που φουσκώνει μέσα στο λαιμό και τον κρατάει ανοιχτό. Όταν το βρήκαν μετά από πολύ ψάξιμο κόντεψαν να πνίξουν τη γυναίκα γιατί αυτό δεν λειτουργούσε και δεν φούσκωνε αφού είχε λήξει.

Όλα αυτά είχαν πολύ απειλητικές συνέπειες για την υγεία αυτής της γυναίκας πάνω στην οποία ωστόσο είχαν εφαρμόσει μεθόδους δεσίματος του σεντονιού στο ληγμένο αναλώσιμο που δεν φούσκωνε και κόντευε να το καταπιεί η ασθενής και δέσιμο του σεντονιού στο πόδι του κρεβατιού.

Στην συνέχεια βρήκαν από άλλο νοσοκομείο το ίδιο αναλώσιμο αλλά και αυτό ληγμένο-παιγμένο.

Τελικά βρήκαν με τρίτη προσπάθεια από ένα άλλο νοσοκομείο και μετά από μεγάλη κινητοποίηση των ιατρών και του προσωπικού που την ήξεραν και τους ήταν συμπαθής.

Σκέφτομαι αν αυτή η γυναίκα ήταν άγνωστη σε όλους τι θα γινόταν.
Από εδώ και πέρα δυστυχώς οι άνθρωποι θα απειλούνται με θάνατο με τις πιο απλές ελλείψεις αναλωσίμων λόγω χρεοκοπίας.

Γι' αυτό θα πρέπει να κατανοηθεί όσο ποτέ άλλοτε η μεγάλη σημασία του να έχουμε καλό επίπεδο δημόσιας υγείας, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει η χώρα επιτέλους να ορθοποδήσει οικονομικώς χωρίς στερεότυπα και ταμπού, να διοικούνται σωστά τα νοσοκομεία και να γίνουν περικοπές εκεί που μας παίρνει ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές για τόσο απλούς λόγους.


www.greekrider.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: