Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Αμεσα να ξεκινήσουν συζητήσεις για μεταβατική κυβέρνηση.

Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ και ζήτησε να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης, ευρύτερης αποδοχής, υπό την προϋπόθεση να κυρωθεί πρώτα η δανειακή σύμβαση και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας. Και μετά, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ας πάμε σε εκλογές.
Παπανδρέου: Αμεσα να ξεκινήσουν συζητήσεις για μεταβατική κυβέρνηση
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ»
Καλώ τον κ.Σαμαρά, είπε ο πρωθυπουργός, ακόμα και τώρα να επανεξετάσει τη θέση του, να πάρει άμεσα μέρος στις συζητήσεις για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, όπως ο χρόνος των εκλογών και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης, είπε ότι αυτά πρέπει να συζητηθούν.
 
Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, απηύθυνε νέα έκκληση για εθνική ενότητα, επισημαίνοντας ότι "είναι το πιο σημαντικό όπλο, το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε για να βγούμε από την κρίση".
 
"Αν δεν συναινέσουμε, αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, δεν θα τα καταφέρουμε" επεσήμανε ο κ.Παπανδρέου και εξήγησε ότι στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να εξαγγείλει το δημοψήφισμα "για να αποφασίσουμε όλοι μαζί που θέλουμε να πάμε την Ελλάδα".
 
"Αν δεν αναλαμβάνει ο πολιτικός κόσμος τις ευθύνες του, πρέπει να πηγαίνει κανείς και να ρωτά άμεσα τον ελληνικό λαό", τόνισε και έκανε λόγο για επίθεση που δέχτηκε μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών.
"Μετά την σημερινή θέση του κ. Σαμαρά το μεσημέρι, που είπε ότι θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, είπα στο υπουργικό συμβούλιο πως τα άλλα θέματα που έθεσε, δεν πρέπει να τα απορρίψει εκ των προτέρων" συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.
 
"Δεν απέκλεισα κανένα θέμα απ' τη συζήτηση, ούτε τη δική μου θέση. Και δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Είμαι έτοιμος και δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ, αλλά να σώσουμε την πατρίδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 
"Να συζητηθούν όλα - αλλά να συζητηθούν! Εξ ουρανού θα έπεφτε η κυβέρνηση; Είναι αίτημα αυτό, ή υπάρχει άλλη κυβέρνηση να περιμένει;" αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, χειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική του ομάδα.
 
"Δεν μπορούμε σ' αυτήν την περίοδο να αφήσουμε ένα κενό εξουσίας" ανέφερε. "Ας το κάνουμε το γρηγορότερο, αλλά προσεκτικά και χωρίς κινδύνους για τη χώρα" κάλεσε την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παπανδρέου.
"Η Ευρώπη και το ευρώ σημαίνει και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα" ανέφερε ο κ.Παπανδρέου για να σημειώσει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την εντολή του ελληνικού λαού να αναμορφώσει τη χώρα και να την βγάλει από την κρίση.
 
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαιρετήσει την αλλαγή στάσης του προέδρου της ΝΔ, ενώ είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα έβαζε ποτέ σε δημοψήφισμα το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
 
Στην εισήγησή του στο υπουργικο συμβούλιο που συνεδρίασε πριν την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγησε αναλυτικά τις θέσεις του σχετικά με το δημοψήφισμα, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τη ΝΔκαι μίλησε για ιστορική στιγμή.
 
www.ethnos.gr


04-11-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: