Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παρίσι: Το Ευρώ μπορεί και χωρίς την Ελλάδα.


Με την επισήμανση ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ και το 4% του χρέους της Ευρωζώνης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν Λεονετί δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι κάτι το οποίο είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε» και πως «μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτή». Παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Παπανδρέου διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιχείρησε να μπει στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού.  
«Μπορούμε να τους βοηθήσουμε, μπορούμε να τους διασώσουμε αλλά δεν μπορούμε να σώσουμε τους ανθρώπους χωρίς τη θέλησή τους», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ RTL ο κ. Λεονετί, τονίζοντας: «Ας μην έχουμε αυταπάτες. Εάν η Ελλάδα πει ότι δεν επιθυμεί το σχέδιο, δεν θα λάβει χρήματα».
 
Από την πλευρά του, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Προσπαθώ πάντοτε να μπαίνω στη θέση του άλλου. Ο Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες αντιστάσεις: στο κόμμα του, στο κοινοβούλιο, στο λαό. Για πολλούς Έλληνες είναι δύσκολο να αποδεχτούν ότι τα βάρη φέρει κατά κύριο λόγο ο μέσος πολίτης. Τα γιοτ και οι βίλες δεν φαίνεται να λιγοστεύουν. Η απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει για τα μέτρα λιτότητας δεν είναι μία απόφαση χωρίς ρίσκο και για τον ίδιο. Όταν ένας λαός 'παλεύει' σε τέτοια έκταση, αξίζει το σεβασμό μας».
 
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση αν ο ίδιος εξακολουθεί να τρέφει εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε μονολεκτικά: «ναι».
tvx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: