Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τελευταία παρτίδα για τα συμφέροντα...



Είναι απολύτως λογικό να μη θέλουν να μας δανείσουν οι εταίροι μας  την 6η δόση. Αυτό το βλέπουν κάποιοι σαν εκβιασμό. Δεν είναι. Δεν μπορεί κάποιος να σου δανείζει όταν σε βλέπει να συνεχίζεις να ξοδεύεις αλόγιστα  όπως πριν. Χωρίς να κρατάς καν τα προσχήματα. Χωρίς να κάνεις τίποτα από αυτά που είχατε συμφωνήσει όταν σε δάνειζε. Δεν γίνεται πολύ απλά.
 
Η χώρα μας θέλει να είναι στην Ευρώπη και να πληρώνεται επειδή είναι όμορφη  χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση από την μεριά της.
Αυτά που καλούμαστε εμείς να εφαρμόσουμε, τα πανθομολογουμένως άγρια μέτρα για να γίνουμε επιτέλους ευρωπαϊκό κράτος , στην Ευρώπη είναι η πραγματικότητα δεκαετίες τώρα.
Φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού και δεν κάναμε τον κόπο να υπολογίσουμε το ύψος από όπου θα τσακιστούμε. Να καταλάβουμε τι θα μας συμβεί αν πέσουμε.
Η μάχη που ξέσπασε  στην χώρα μας είναι μεταξύ αυτών που κοιτούν στο παρελθόν με αυτούς που κοιτούν στο μέλλον.
Το μίσος που καλλιεργείται μεθοδικά στο λαό μας  γίνεται από αυτούς που στηρίζουν το σύστημα. Από αυτούς που τρέφονται από τις υγιείς σάρκες του και επιτρέπουν σε εμάς να τρώμε τις σάπιες.
Η απαξίωση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αντικατοπτρίζει ακριβώς το μέγεθος του μίσους. Ως ένα βαθμό είναι λογικό. Θα μισήσεις  θανάσιμα αυτόν που θα σε ξεβολέψει από τις συνήθειες σου. Θα σε ταρακουνήσει και θα σου πει «Ξύπνα. Άλλαξε μυαλά γιατί θα καταστραφείς». Ενώ θα συμπαθήσεις εκείνον που θα σου πει : «Άστα για αργότερα και βλέπουμε»
Τα πολιτικά κόμματα ενώ γνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης ενδιαφέρονται μόνο για την βιωσιμότητα τους. Σαν ανώνυμες εταιρίες που παράγουν το ίδιο προϊόν που ονομάζεται "ελπίδα ψηφοφόρου".
Η ΝΔ υπόσχεται αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ενώ γνωρίζει ότι όσες φορές τόλμησε να το θέσει σε διεθνές επίπεδο  έφαγε αστραφτερή σφαλιάρα. Τα ευρωπαϊκά κόμματα της δεξιάς ούτε να την φτύσουν δεν καταδέχονται πια.
Το ΚΚΕ φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ γιατί η Αλέκα γνωρίζει καλύτερα από την Γιάννα Αγγελοπούλου την χρησιμότητα ενός ισχυρού νομίσματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και μοναδικός του στόχος είναι οι 11 συνιστώσες αν είναι δυνατόν να γίνουν 50, μπας και μπει στη Βουλή να πληρώνεται και να έχει ένα έναν λόγο ύπαρξης. Η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ηγέτης του ένας νέος άνθρωπος με τον πολιτικό λόγο που ονειρεύεται ο Τράγκας στις ονειρώξεις του.
Το ΛΑΟΣ καραδοκεί  επιδιώκοντας  σημαντικότερο ρόλο από εκείνου του κομπάρσου της πολιτικής. Φυτεύει μεθοδικά σπόρια μίσους σε «γόνιμα»  μυαλά χτυπώντας φιλικά στον ωμό.
Το ΠΑΣΟΚ είναι χίλια κομμάτια. Ένας συρφετός  από όλα τα στρώματα της κοινωνίας που τρεφόταν, τρέφεται και επιδιώκει να συνεχίσει να τρέφεται όπως και πριν.
Οι εκδότες τρίβουν τα χέρια τους ξεφτιλίζοντας άμεσα και έμμεσα  τον πρωθυπουργό που τόλμησε να διανοηθεί να αλλάξει την συνταγή στην σούπα της μεταπολίτευσης που τους ταΐζει. Το καταφέρνουν. Αλλά με σημαντικές απώλειες που τους εκθέτουν.  Οι μάσκες έχουν πέσει και προσπαθούν λυσσαλέα να διώξουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την εξουσία.  Ο λόγος είναι απλούστατος. Τον τρέμουν.
Θεατής σε αυτήν την ιαλρωτραγωδία που αν ζούσε ο Ιονέσκο θα δάκρυζε που δεν την επινόησε σε ένα έργο του, είναι ο σοφός λαός. Που υποφέρει ως ένα βαθμό άδικα. Από το λάθος του να εκλέξει  στην σημαντικότερη διαδικασία της δημοκρατίας μας, τις εκλογές, ανθρώπους αν μη τι άλλο τουλάχιστον θαρραλέους και ειλικρινείς . Ελάχιστες οι εξαιρέσεις βουλευτών με θάρρος και ειλικρίνεια. Όσοι από αυτούς τολμούν να ξεχωρίζουν με πράξεις τους γίνονται βορά στα  πιράνχας-συναδέλφους τους.
Οι ευθύνες μας για αυτό που συμβαίνει στην χώρα θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερες των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας.
Το διακύβευμα ήταν και είναι η παραμονή μας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Αυτό κρίνεται αυτές τις ώρες 

www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: