Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πέρκα τηγανιτή


Υλικά για 4 άτομα
600 γρμ. φιλέτο πέρκα κατεψυγμένη
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
αλεύρι όσο πάρει το κουρκούτι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Ξεπαγώστε την πέρκα .
Την κόβετε σε μικρά σε λωρίδες αλατοπιπερωστε , σε ένα μπολ βάλτε λίγο χλιαρό νερό και διαλύστε την μαγιά .
Ρίξτε 1 ποτήρι του νερού νερό ανακατέψτε και προσθέστε το κρεμμύδι και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι κατόπιν προσθέστε και αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός .
Προσθέστε και τα κομματάκια της πέρκας και ανακατέψτε καλά .
Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει ελαφρώς και τηγανίστε για 3 λεπτά από τις δύο πλευρές καλά .Συνοδέψτε με πατάτες και μαγιονέζα με δυόσμο.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου