Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα παιδιά της Πρέβεζας συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους με τις ταινίες «Ονειρα υπό κατάληψη» και «Πάντα θα αγωνιζόμαστε».


















Πλώρη για νέες διακρίσεις βάζουν οι μαθητές της Πρέβεζας συμμετέχοντας με δύο ταινίες στην 11ηΕυρωπαική Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας-Κάμερα Ζιζάνιο που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο από 3 έως 10 Δεκεμβρίου παράλληλα με το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.«Όνειρα υπό κατάληψη» και «πάντα θα αγωνιζόμαστε» είναι οι δύο ταινίες τις οποίες δημιούργησαν τα παιδιά του 2ου Λυκείου και του 6ου Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας.

Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονται ταινίες παιδιών, οι οποίες έχουν γίνει στο μέσω σχολικών πρωτοβουλιών ή από ατομικές πρωτοβουλίες, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 26 μικρού μήκους, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται 30 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Οι ταινίες αυτές έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO. Τόσο για το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Ολυμπίας όσο και για το πρόγραμμα της 11ης CAMERA ZIZANIO, θα υπάρχουν εκτός από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές των ενηλίκων και κριτικές επιτροπές παιδιών οι οποίες θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ, σεναρίου, φωτογραφίας, κινουμένων σχεδίων, κατασκευής μάσκας, κουκλοθέατρου, Θεάτρου σκιών, κολάζ κλπ ενώ θα προβληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα στο σκοτάδι», οι καλύτερες παιδικές και νεανικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Αυτή την στιγμή οι σύλλογοι γονέων των παιδιών της Πρέβεζας που συμμετείχαν στις δύο ταινίες προσπαθούν να βρούν τρόπους για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στον Πύργο ζητώντας και την συμβολή των φορέων για τον σκοπό αυτό.

Η Πρέβεζα δε έχει έναν παραπάνω λόγο να ελπίζει σε νέες διακρίσεις αφού στο δημιουργικό τιμ βρίσκεται ο Λουκάς Λελόβας ο 15χρονος μαθητής ο οποίος πέρσυ απέσπασε πολύ σημαντικές διακρίσεις για την ταινία του «Κάνε άλμα στο χρόνο πιο γρήγορο από την φθορά».Η συγκεκριμένη ταινία του Λουκά εξάλλου απέσπασε μια ακόμη σημαντική διάκριση συμμετέχοντας σε διεθνές φεστιβάλ με εκατοντάδες συμμετοχές που πραγματοποιηθηκε στην Βραζιλία.

www.epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου