Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

48 κοινότητες εκτός μειονεκτικών

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων για την πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών να απενταχθούν από τις μειονεκτικές περιοχές 48 τοπικές κοινότητες του Νομού.
Σύμφωνα με τον ΓΑΣ, οι κοινότητες αυτές μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν μειονεκτικές, αφού πληρούσαν, όλα τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό αυτό.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αντίθετα μάλιστα έχουν ήδη περιέλθει σε δυσμενέστερη με την προηγούμενη κατάσταση, όπως π.χ. μετά την κατασκευή των μεγάλων οδικών αρτηριών ( Εγνατίας Οδού και Ιόνιας Οδού ) το χειμώνα πλημμυρίζουν όλες οι όμορες και όχι μόνο, κοινότητες αυτής για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα με τις καλλιέργειες, αλλά και τη βόσκηση των ζώων, με την κατάργηση του ΤΟΕΒ Ανατολής - με απόφαση της τότε Νομαρχίας Ιωαννίνων - από τον οποίο αρδευόταν μεγάλο μέρος των αγροτεμαχίων του λεκανοπεδίου, την επιχωμάτωση των καναλιών και καναλέτων έχουν πάψει πλέον να υπάρχουν αρδευόμενα  εδάφη στις περιοχές που εξυπηρετούνταν από τον ΤΟΕΒ Ανατολής.
Και πέραν αυτών είναι δεδομένη η ανεργία που υπάρχει στην περιοχή, το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του νομού.
Ο ΓΑΣ διαμαρτύρεται για την δυσμενέστερη μεταχείριση και για τον αποκλεισμό των κοινοτήτων αυτών και καλεί τους βουλευτές αλλά και όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης να συμβάλουν ώστε να διατηρηθεί ο ορεινός και μειονεκτικός χαρακτήρας.


www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου