Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Άναψε πράσινο φως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας. Εξασφαλίστηκαν 31 θέσεις για επαγγελματικά τουριστικά σκάφη



Με τη σφραγίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, 31 μέχρι στιγμής, επαγγελματικά τουριστικά σκάφη θα ελλιμενίζονται στο χώρο του λιμανιού βάζοντας έτσι τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. 
Ειδικότερα μετά από αίτημα τεσσάρων εταιρειών άναψε το πράσινο φως για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Πρέβεζας το καλοκαίρι του 2019.

Συγκεκριμένα η Φαίδρα, Αριάνδη, Αλκυώνη, Σεσίλια, Ερμής, Αθηναίς, Ίκαρος είναι μερικά από τα ονόματα των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών που θα βρίσκονται στην Πρέβεζα για να ταξιδέψουν ντόπιους και επισκέπτες σε Ιόνιο, Παξούς και στις γύρω κοντινές περιοχές του Αμβρακικού.
Τα αιτήματα για παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού τόσο στο λιμάνι της Πρέβεζας σε χώρο που αντιστοιχεί σε 66 μέτρα στην προβλήτα (12 θέσεις), αλλά και στην οριοθετημένη περιοχή των επαγγελματικών σκαφών (19 θέσεις) εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έτσι τέσσερις - μέχρι στιγμής εταιρείες- με στόλο 31 τουριστικών σκαφών θα ανοίξουν τα πανιά τους για τις ομορφιές της περιοχής μας. Ο χώρος του λιμανιού θα υποδεχθεί επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν στις διακοπές τους να περιηγηθούν με σκάφη σε παραθαλάσσιες περιοχές, και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παράλια του Ιονίου.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών καταβάλλουν τέλη λιμενισμού, το κόστος των οποίων εξαρτάται τόσο από τις ημέρες παραμονής τους όσο και από το μήκος τους σκάφους τους, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για όλα τα αλιευτικά καταφύγια της χώρας μας.
Η συγκεκριμένη συνεργασία βάζει τις βάσεις μιας προοπτικής να γίνει η Πρέβεζας ένας από τους βασικούς σταθμούς ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό στην περαιτέρω ανάπτυξή της



Πηγή: Καθημερινή εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου