Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σε καλό δρόμο το θέμα των παλιών εξισωτικών αποζημιώσεων, μετά την πρώτη δόση του τσεκ ξεκινά η πληρωμή


Πρώτα θα ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι, και μετέπειτα θα πληρωθούν στους δικαιούχους παραγωγούς οι παλιές, «ξεχασμένες» εξισωτικές αποζημιώσεις των ετών 2013 και 2014.
Σχετικά με το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο ΑγροΤύπος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη πλήθος διοικητικών πράξεων.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι -οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις αλλαγές που προκύπτουν από τις διοικητικές πράξεις - και αφορούν τα προηγούμενα έτη έως και το 2015.
Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και μετά την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2018 θα ακολουθήσει η διαδικασία της πληρωμής των εξισωτικών των προηγούμενων ετών.
Το συνολικό ποσό πληρωμής είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του τσεκ αναμένεται να πληρωθεί εντός Οκτωβρίου και η δεύτερη το Δεκέμβριο. Στο υπουργείο, εν τέλει, υπολογίζουν η διαδικασία με τις παλιές εξισωτικές να ολοκληρωθεί πριν μπει το νέο έτος.

Αλέξανδρος Μπίκας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου