Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το νέο Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ 14 Απριλίου 2016, το νέο Δ. Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, και μετά από μυστική ψηφοφορία κατένειμε τις νέες θέσεις του Προεδρείου.

Η νέα σύνθεση του Προεδρείου είναι

Πρόεδρος                                                   Γιώργος Δόσης
Αντιπρόεδρος                                            Κώστας Κωνής
Αντιπρόεδρος Β'                                        Κώστας Ζηκόπουλος
Γενικός Γραμμάτέας                                Κώστας Γαβριήλ
Ειδικός Γραμματέας                                Μηνάς Ζέρβας
Ταμίας                                                        Διονύσης Τσούτσης
Αναπληρωτής Ταμίας                            Ρωξάνη Μαύρου
'Εφορος Τύπου                                         Αντώνης Κοντός
'Έφορος Δημοσίων Σχέσεων                 Κων/νος Κωνσταντίνου
'Εφορος Πολιτισμού                                Κώστας Μάτσιας
'Έφορος Πνευματικού Κέντρου             Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Το ψηφοδέλτιο της ''Ηπειρωτικής Συσπείρωσης'', δεν συμμετέχει στην κατανομή των θέσεων, παρότι προτάθηκε από το ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την Ήπειρο'', η εκπροσώπηση στο Προεδρείο των  ψηφοδελτίων, να γίνει αναλογικά και αντιπροσωπευτικά και βάσει του Νόμου 1264/82, που είναι ενσωματωμένος στο Καταστατικό της ΠΣΕ και βάσει του οποίου έγινε η κατανομή των θέσεων στο  Δ.Σ. Διεκδικώντας επίμονα, την κατάλειψη της θέσης του Έφορου Πολιτισμού,  θέση που κατείχε 6 χρόνια, αν και οι άλλες επιλογές  της ''Η.Σ'' για κατάλειψη θέσεων ικανοποιήθηκαν. 
Προτίμησε δηλαδή η ''Η.Σ'', να τινάξει στον αέρα την συνεργασία στο Προεδρείο, αξιολογώντας ότι η κατάλειψη της  θέσης του Έφορου Πολιτισμού, είναι σημαντικότερη από την συνεργασία και συνδιοίκηση του κορυφαίου φορέα της Ηπειρωτικής Αποδημίας. 
Αν και  στη πρώτη φάση των συζητήσεων η ''Η.Σ'', δια στόματος του επικεφαλής της Σωτήρη Κολιούση, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Έφορου Πολιτισμού, καθόσον ο κατέχων επί μία 6ετία τη θέση Αλέξανδρος Λαμπρίδης, είχε δηλώσει σε συνεδριάσεις του προηγούμενου Δ.Σ. ότι δεν ενδιαφέρεται για Έφορος Πολιτισμού, ανακαλώντας  προφανώς, τη προηγούμενη θέση του και δηλώσεις του.
Ω τέμπορα, ω μόρες...

romiazirou.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Γιώργος Β. είπε...

Αρχικά να τονίσω ότι είναι ψευδής η πρόταση που λέει ότι προτάθηκε από την παράταξη "Ενότητα για την Ήπειρο" αναλογική και αντιπροσωπευτική συγκρότηση του ΔΣ. προφανώς " όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια " λένε στο χωρίο μου. Για του λόγου το αληθές η πρόταση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο είναι θέση αρχής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης και είναι και η μόνη πρόταση που μπήκε στο τραπέζι ώστε όλες οι δυνάμεις να αντιπροσωπευτούν στο νέο ΔΣ της ΠΣΕ. Σημείωση η πρόταση αυτή δεν έγινε καν δεκτή από την "Ενότητα για την Ήπειρο" (κατά τα άλλα ενότητα). Δεύτερο ο Νόμος 1264/82 είναι ο νόμος που καθορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και όσο και να διάβασα το καταστατικό της ΠΣΕ δεν βρήκα κάτι να λέγεται. Άλλο ένα ψέμα εδώ... θα ήταν ευχής έργο να αναγράφεται κάτι τέτοιο αλλά μαντέψτε ποιον δεν θα βόλευε; ( κατα τα άλλα ενότητα ). Τρίτο και κυριότερο, αφού δεν υπάρχει τσίπα, οι λοβιτούρες της κατά τα άλλα " Ενότητας " για τις θεσούλες στο προεδρείο της ΠΣΕ και για το ποιόν θα πετάξουν έξω και ποιον θα κρατήσουν μέσα ήταν τέτοιες που την μια είχαμε αποχωρήσεις και νέες παρατάξεις, και από την άλλη αγαστή συνεργασία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Πρόταση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό Προεδρείο έγινε από την " Ηπειρωτική Συσπείρωση " χωρίς να γίνεται κουβέντα για πρόσωπα και οι κύριοι της Ενότητας ούτε καν θέλησαν να την ακούσουν. Τόσο δημοκρατία στο νέο συμβούλιο της ΠΣΕ... τόσο κοψοκαίλα για την Ενότητα.... Βέβαια είναι σημαντικό για κάποιους να έχουν θέση στις επετειακές φωτογραφίες κρύβοντας έτσι την παντελή απουσία τους σε όλα τα υπόλοιπα... τέλος μια παρατήρηση για το blog αν και δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.. Προσοχή στην ήδη μασημένη τροφή, προσοχή όμως και στην αμάσητη... δεν είναι κακό να λέμε την αλήθεια...