Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Και φέτος επισκέφτηκαν την 'Ηπειρο, οι αυτοαποκαλούμενοι ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού''. Έκαναν τις βόλτες τους (δημόσιες σχέσεις), έταξαν για άλλη μιά χρονιά, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια, ''βοήθεια για ανάπτυξη'' και πέρασαν όμορφα, όμορφα, όμορφα... Άντε και του χρόνου, αδέλφια της Αμερικής, να μας ξανάρθετε και να μας ξανατάξετε...

APODHMOI PERIFEREIARXHS 4 8 15


Διαβάστε το δημοσίευμα του ''Πρωϊνός Λόγος'' Ιωαννίνων με την επίσκεψη της Διοίκησης του αυτοαποκαλούμενου ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού''. Αν ανατρέξετε στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, της τελευταίας 20ετίας,  για τις επισκέψεις τέτοιες μέρες των  ανθρώπων αυτών, θα διαπιστώσετε ότι όλα είναι όμοια.  Υποσχέσεις και υποσχέσεις και υποσχέσειες για βοήθεια για  την ανάπτυξη της Ηπείρου. Αν κάποιος έχει δει έστω και την ελάχιστη βοήθεια του ''Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού'' στην Ήπειρο, ας μας το γράψει για να το πανηγυρίσουμε και εμείς... Οι άνθρωποι είναι αυτό που λέει ο λαός μας ''πολύ λάδι, αλλά τηγανίτα μηδέν''. 

 Ηοικονομική κρίση φέτος τους ανάγκασε να είναι προσεκτικοί και να μην προκαλούν και έτσι φέτος γλυτώσαμε τις μεγαλοπρεπείς  και πομπώδεις εκδηλώσεις και την δημόσια αυτοπροβολή τους, που φυσικά συνοδευόταν από τις παραμυθένιες υποσχέσεις τους.
Να είναι καλά οι άνθρωποι, να μας ξανάρχουν και του χρόνου, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν απευθύνονται σε ιθαγενείς, που έχουν μεγάλη ανοχή και τους αντέχουν. Μπορεί όμως κάποιοι στιγμή να χάσουν την υπομονή τους και να τους πάρουν με τα στυλιάρια και τότε ο σώζων εαυτόν σωθείτω...

Πρωϊνός Λόγος ''Περιφερειάρχης και Δήμαρχος με τους Απόδημους Ηπειρώτες'' 

Δύο σημαντικές συναντήσεις έλαβαν χώρα χθες στα Γιάννενα μεταξύ της Διοίκησης του  Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, αλλά και αργότερα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.
Στις συζητήσεις τους εξετάστηκαν αναπτυξιακά ζητήματα της Ηπείρου, υπό το πρίσμα μάλιστα των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση του τελευταίου εξαμήνου στη χώρα μας, ενώ έγινε ενημέρωση και για την διεκδίκηση των Ιωαννίνων, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021.
Στην Περιφέρεια
Ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, μαζί με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα ανάπτυξης που προωθεί η Περιφέρεια μέσω του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία, αλλά και με ποιο τρόπο και με βάση ποιες προτεραιότητες θα αξιοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ.
Εκτενής διάλογος έγινε και για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της καθυστέρησης υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος, καθώς και για τις στάσεις πληρωμών για έργα και παρεμβάσεις. Χωρίς αυτά οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται υποδομές που είναι απαραίτητες για την περιοχή και κυρίως για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. 
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. να συνδράμει, για να ενισχυθεί η εικόνα της Ελλάδος αλλά και της Ηπείρου ειδικότερα στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του τα στελέχη του Π.Σ.Η.Ε, δηλαδή ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Μενέλαος Τζέλιος, ο Υπεύθυνος Τύπου του Συμβουλίου και Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας και η Ειδική Γραμματέας κ. Δήμητρα Πέτσα, μετέφεραν στον Περιφερειάρχη και στην Αντιπεριφερειάρχη το έντονο ενδιαφέρον των Αποδήμων για την εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και εξέφρασαν της θετική τους γνώμη για τους στόχους που θέτει η Περιφέρεια.
Στο Δημαρχείο
Και με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του τουρισμού, του πολιτισμού και της εξωστρέφειας, όμως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε φυσικά η υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κάτι  που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ενστερνίζεται και θερμά υποστηρίζει.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι απόδημοι Έλληνες ήταν αυτοί που σε κάθε περίοδο κρίσης συμμετείχαν για την ανόρθωση της χώρας και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Έτσι και τώρα στην περίοδο αυτής της ατελείωτης κρίσης, η συνεργασία με τους απόδημους Ηπειρώτες τόσο στο κομμάτι του τουρισμού, όσο και στο κομμάτι του πολιτισμού, μοιάζει με θεόσταλτο δώρο, αφού μια τέτοιου είδους βοήθεια σίγουρα θα προσδώσει κύρος και βαρύτητα στην προσπάθεια αυτή.
Δηλώσεις Δήμου
Δηλώσεις για την συνάντηση με τον Δήμαρχο έκανε και ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου και μεταξύ άλλων, είπε πως: «Θα κάνουμε τα μέγιστα μέσω της επικοινωνιακής μας πολιτικής και των διασυνδέσεων που έχουμε στο εξωτερικό. Στο θέμα της εξωστρέφειας, θα βοηθήσουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βγουν στο εξωτερικό.».
Τον φάκελο της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Βασιλική Μέγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου