Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανθεί η διακίνηση λαθραίου καπνού από την Αλβανία!

TELONEIO KAKABIAS

Τρία νέα περιστατικά εντοπισμού λαθραίων καπνικών προϊόντων από Τελωνειακούς της Κακαβιάς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αλλαγές που συντελούνται στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδος.

Μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν αδιανόητη η εμπορία καπνού από την Αλβανία που είναι μέτριας ποιότητας. Ακόμη και την περίοδο που στη γειτονική χώρα κυκλοφορούσαν απομιμήσεις τσιγάρων γνωστών καπνοβιομηχανιών, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που στα ταξίδια τους στην Αλβανία έσπευδαν να αγοράσουν από αυτά, καθώς η ποιότητά τους ήταν υποβαθμισμένη. 
Ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα σε μεγάλα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού, οδηγεί καπνιστές στην αναζήτηση φτηνού καπνού από την Αλβανία. Κι όπως φαίνεται από τα αλλεπάλληλα συμβάντα με συλλήψεις διακινητών λαθραίου καπνού, η ζήτηση πρέπει να είναι και συνεχής και μεγάλη. Παράλληλα είναι και επικερδής για όσους το διακινούν διαφορετικά δεν θα διακινδύνευαν με διώξεις, αλλά και κατασχέσεις των οχημάτων τους, στις περιπτώσεις που εντοπίζονται. 
Οι διαπιστώσεις αυτές έχουν θέσει σε εγρήγορση τους Τελωνειακούς της Κακαβιάς, που κάνουν συνεχείς και εκτεταμένους ελέγχους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διακινήσεις προϊόντων λαθρεμπορίου που πλήττει τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και τα δημόσια έσοδα που αποστερούνται από δασμούς και φόρους. 
Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών εντάσσονται και τα πρόσφατα τρία νέα περιστατικά που ανακοίνωσε χθες η Διευθύντρια του Τελωνείου κ. Μαρία Καρανίκα, που αφορούν  τη διακίνηση καπνού με λεωφορεία, αλλά και Ι.Χ. ! Συγκεκριμένα σε ένα Αλβανικό λεωφορείο εντοπίστηκαν 5 κιλά καπνού και άλλα 5 κιλά εντοπίστηκαν σε Ελληνικό λεωφορείο. 
Στο Ι.Χ. που έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, εντοπίστηκαν κρυμμένα συνολικά 1.800 συσκευασμένα τσιγάρα. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τα τρία οχήματα!
Πέραν αυτών οι Τελωνειακοί συνεχίζουν και τους ελέγχους για τη  διακίνηση οχημάτων προς και από την Αλβανία με πλαστά έγγραφα, δράση στην οποία έχουν να επιδείξουν σημαντικά αποτελέσματα στο προηγούμενο διάστημα. Η τελευταία ανακάλυψη έχει να κάνει με την απόπειρα Έλληνα να οδηγήσει εντός Ελλάδος, πολυτελή τζιπ CHRYSLER με πλαστό έγγραφο. Σε βάρος του ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου