Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αγνόησαν τον Δήμαρχο Πρέβεζας στην υπογραφή παραχώρησης του κάστρου Αγ.Ανδρέα, ενώ παρών ήταν ο πρώην βουλευτής Τάκης Τσουμάνης. Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου

paraxorisi kastrou

Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι στη διαδικασία υπογραφής του προσυμφώνου παραχώρησης του κάστρου του Αγ.Ανδρέα στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, προκλητικά αγνοήθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, όπως επίσης αγνοήθηκαν οι δύο τοπικοί βουλευτές, που λογικά πρέπει να κληθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση των δράσεων που περιλαμβάνει το συμβόλαιο παραχώρησης.

Αντίθετα ήταν παρών στην υπογραφή του προσυμφώνου και μάλιστα φωτογραφήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον Υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Τάκης Τσουμάνης, ο οποίος μπορεί να είχε βοηθήσει στις διαδικασίες παραχώρησης, αλλά δεν έχει σήμερα θεσμική ιδιότητα.
Εκτός και αν η παρουσία του εκεί έχει να κάνει με αυτό που όλο και πιο έντονα ακούγεται τελευταία, πως ο Δημήτρης Τσουμάνης στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια υποψηφιότητα.
Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει τουλάχιστον να τηρούνται τα προσχήματα...

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου σε δημοσίευμα,σχετικό με την υπογραφή του Προσυμφώνου παραχώρησης του Κάστρου Αγ. Ανδρέα στην Π.Ε Πρέβεζας. Ξεχνά ο κ.Ιωάννου πως υπάρχουν και οι θεσμοί.


kastro ag.andreas


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου έχοντας λάβει γνώση του παραπάνω  δημοσιεύματος που αφορά στην υπογραφή του Συμβολαιογραφικού Προσυμφώνου Παραχώρησης του Κάστρου Αγ. Ανδρέα στην Π.Ε Πρέβεζας,που επεσήμανε ότι δεν κλήθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας και οι δύο Βουλευτές,  δήλωσε τα εξής:
«Οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις που έγιναν προκειμένου να φτάσουμε στην υπογραφή του προσυμφώνου και στο να κάνουμε πράξη το όραμα της απόδοσης του στρατοπέδου στους πολίτες της Πρέβεζας ήταν μακρές και επίπονες. Σε αυτές συμμετείχαν και βοήθησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Σε αυτή τη φάση κάλεσα αυτούς που βοήθησαν, ανεξαρτήτως θεσμικού ρόλου. 
Δεν είμαι αγνώμων. 
Η στάση μου αυτή, που είναι και στάση ζωής, δείχνει ότι θα τιμήσω και οποιονδήποτε άλλον βοηθήσει στο μέλλον ανεξάρτητα με το εάν θα έχει θεσμικό ρόλο ή όχι.»

Η απάντηση μας.
Το αιώνιο πρόβλημα της Πρέβεζας κάνει για μία ακόμη φορά την εμφάνισή του. Και αυτό είναι η έλλειψη συνεργασίας των θεσμικών παραγόντων.
Υπάρχουν πάντα οι μεν και οι δεν.
Αυτοί που βοήθησαν σε κάτι και αυτοί που δεν βοήθησαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού διατυμπανίστηκε σε όλους τους τόνους ότι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα της Πρέβεζας, για αξιοποίηση του κάστρου του Αγ.Ανδρέα που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, δεν θα έπρεπε από την υπογραφή του προσυμφώνου να απουσιάζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, για να πληροφορηθεί και από πρώτο χέρι τι περιλαμβάνει αυτό το προσύμφωνο, αλλά ούτε και οι βουλευτές που θα κληθούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση χρημάτων για να υλοποιηθούν οι δράσεις του προσυμφώνου.
Φυσικά για να υπάρξουν δράσεις και έργα θα πρέπει να φτάσουμε από το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο στο σύμφωνο και στην εξεύρεση χρημάτων, πράγματα που στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι απίθανα. Το πρώην στρατόπεδο του Αγ.Ανδρέα θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη αναξιοποίητο (χωρίς όμως να υποτιμάται ένα σημαντικό βήμα που έγινε από την Περιφέρεια).
Οπότε μάλλον σε «ξένο αχυρώνα» μαλώνουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου