Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Με λαμπρότητα και... με μια μικρή αλλαγή στο έθιμο της Πρέβεζας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα και...με μια μικρή αλλαγή στο έθιμο της Πρέβεζας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια(pics+vid)

Με λαμπρότητα και...με μια μικρή αλλαγή στο έθιμο της Πρέβεζας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα το πρωί.

IMG 0023

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο πραγματοποιήθηκε πομπή στην κεντρική αγορά, η οποία κατέληξε στην παραλία της πόλης.


IMG 1059

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος επιβιβάστηκε σε βάρκα και κατευθύνθηκε στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, όπου και πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων.

IMG 1065

12 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού, ωστόσο φέτος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν έριξε τον μαρμάρινο σταυρό όπως συνηθιζόταν στην Πρέβεζα τόσα χρόνια, αλλά ξύλινο, προκαλώντας....τις «διαμαρτυρίες» κολυμβητών και κόσμου.

IMG 1089

Ο 19χρονος Δημήτρης Κιάκης ήταν ο πιο γρήγορος κολυμβητής και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό τον οποίο και παρέδωσε στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.

IMG 0050

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη.

IMG 1013

Η προσέλευση των πιστών σε όλες τις εκκλησίες της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί έσπευσαν να πάρουν αγιασμό και να ραντίσουν, σύμφωνα με το έθιμο, του σπίτια τους.

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου