Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο Δεκέμβριος του 2013 σε όλο τον Κόσμο. Φωτογραφικό αφιέρωμα.


Μια χιονοθύελλα στη Μέση Ανατολή, 95 βαθμούς θερμοκρασία στο Μπουένος Άιρες, πλημμύρες στη Γάζα, καταιγίδες πάγου στον Καναδά. Είναι ένας τυπικός Δεκέμβριος όλο τον Κόσμο.

Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, μεταφράζονται αυτόματα από την google.

Στην παρπαπάνω φωτογραφία, η Εύα Grayson, ένας τάρανδος βοσκός του Cairgorm ταράνδων κοπάδι, τροφοδοτεί το ελάφι στις 23 Δεκεμβρίου 2013 σε Aviemore, Σκωτία. Τάρανδος εισήχθησαν στη Σκωτία το 1952 από τη σουηδική Sami Τάρανδος βοσκός, Mikel Utsi. Ξεκινώντας με λίγα ταράνδων, το κοπάδι έχει πλέον αυξηθεί σε αριθμό τα τελευταία χρόνια και είναι σήμερα σε περίπου 130 με τον έλεγχο της αναπαραγωγής.

Μια γυναίκα παλεύει με την ομπρέλα της, όπως η άνοδος της στάθμης των υδάτων από τον ποταμό Ouse φέρει πλημμύρες σε δρόμους του ποταμού στο Γιορκ της Αγγλίας, όπως δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους σαρώνουν σε πολλά μέρη της Βρετανίας, από Δευτέρα 23 Δεκέμβρη 2013.

Ezequiel Gauna κρυώσει σε ένα σιντριβάνι στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου του 2013. Οι διακοπές ρεύματος που μαστίζει Μπουένος Άιρες, όπως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 95 βαθμούς και ο καθένας προσπαθεί να μετατρέψει σε κλιματιστικά τους με τη μία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση προσέθεσε 10.000 μεγαβάτ στο δίκτυο κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά η ζήτηση της χώρας έχει υπερκεράσει την ικανότητα του συστήματος.

Το Δυτικό Τείχος και ο Θόλος του Βράχου, ορισμένοι από τους ιερότερους τόπους για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, καλύπτονται από χιόνι στην Ιερουσαλήμ, Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2013. Νωρίς το χιόνι έχει εκπλήξει πολλούς Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους ως θορυβωδώς καταιγίδα, που ονομάστηκε Alexa, έφερε θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές και έντονες χιονοπτώσεις σε τμήματα της Μέσης Ανατολής.

Παλαιστινιακή παιδιά παίζουν στο χιόνι μπροστά από το Θόλο του Βράχου στην ένωση Al-Aqsa Mosque στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ στις 12 Δεκεμβρίου

Παλαιστίνιοι βόλτα μια βάρκα μέσω πλημμύρες στην περιοχή Al Sheikh Redwan που είχε πλημμυρίσει στην πόλη της Γάζας, στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή, μετά από ένα τριήμερο χιονοθύελλα έπληξε τη Μέση Ανατολή - ένα από τα βαρύτερα δει ποτέ στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Η ισραηλινή εταιρεία ηλεκτρισμού εξακολουθούσε επισκευή γραμμές έχουν καταστραφεί από χιόνι ή πεσμένα κλαδιά. Περισσότερες από 35.000 οικογένειες Ισραηλινών ήταν χωρίς δύναμη για έως και τρεις ημέρες, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε, κυρίως μέσα και γύρω από την Ιερουσαλήμ και στο βόρειο Ισραήλ. Δεκάδες χιλιάδες παλαιστινιακών σπιτιών σε όλη τη Δυτική Όχθη και αποκοπεί.

Ένας Παλαιστίνιος άνδρας κρατώντας το γιο του στον αέρα αντικατοπτρίζεται στο ηλιοβασίλεμα στα νερά των πλημμυρών καθώς περπατά κατά μήκος της παραλίας στην πόλη της Γάζας, στις 17 Δεκεμβρίου 2013, όπως το θύλακα ανακτά σιγά-σιγά από μια σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το.

Ένας πεζός πάπιες κάτω από ένα δέντρο στην παγωμένη S. Clair Ave. στο Τορόντο μετά από μια θύελλα πάγου προκάλεσε τον όλεθρο και την διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της πόλης για την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου του 2013.

Τα κλαδιά δέντρων που περικλείεται σε πάγο μετά από μια θύελλα πάγου στο Τορόντο 22η Δεκεμβρίου, 2013.

Πυκνή ομίχλη στην Λαχόρη, την επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας Punjab, Πακιστάν, 17 Δεκεμβρίου, 2013. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 67 τραυματίστηκαν τη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Πουντζάμπ λόγω της μεταφοράς των ατυχημάτων που σχετίζονται με την ομίχλη.

Μια αμερικανική Robin ψάχνει για φαγητό σε ένα παγωμένο δέντρο στην Augusta, Maine, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013. Περισσότερο από το ένα τέταρτο της ίντσας πάγου επικάλυψη κλαδιά δέντρων και σύρματα στο Augusta και Gardiner περιοχές το μεσημέρι. Eric Schwibs, ένας μετεωρολόγος με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε Gray, ανέφερε ότι οι περιοχές που θα μπορούσαν να καταλήξουν με περίπου μισή ίντσα του πάγου που συσσωρεύεται από την καταιγίδα.

Μια γυναίκα που έχει τα μαλλιά της φυσητό από τον άνεμο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας στο Κεμπέκ Σίτι 22 Δεκ. 2013.

Ένας πεζός αγωνίζεται να διατηρήσει την ομπρέλα του μαζί Oxford Street στο Λονδίνο, Βρετανία, 23 Δεκεμβρίου 2013. Θυελλώδης καιρός με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές ταξιδιωτικά μία ημέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι κλείσει από την πλευρά ενός καφέ-εστιατόριο για να προστατεύσει τους πελάτες από ισχυρούς ανέμους στις 23 Δεκεμβρίου 2013 Cancale, βορειοδυτική Γαλλία. Δεκατέσσερις περιοχές στα βορειοδυτικά της Γαλλίας έχουν τεθεί υπό προειδοποίηση ως μια ισχυρή καταιγίδα με το όνομα "Dirk" τέθηκε ως στόχος να περάσει.

David καπνιστής ζητά βοήθεια αφού προσάραξε το όχημά του σε πλημμυρικά νερά για το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου του 2013 στην Baxter County, κιβωτός Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει ένα ρολόι ανεμοστρόβιλος στη νοτιοανατολική Αρκάνσας και προειδοποιήσεις για τις πλημμύρες και τα ρολόγια σε μεγάλο μέρος του υπολοίπου της κατάσταση.

Πάπιες συναθροίζονται 15η Δεκεμβρίου 2013 σχετικά με ραγισμένο πάγου που καλύπτει μια λίμνη στο πάρκο Julia Davis στο Boise, Idaho. Η λίμνη έχει ανασφαλείς σημάδια πάγου δημοσιεύτηκε και η υψηλή θερμοκρασία φτάσει τους 36 βαθμούς σε Μπουάζ την Κυριακή.


Ένα στρώμα πάγου παλτά το φύλλο ενός ιαπωνικού πλάτανο μετά από μια θύελλα πάγου στο Τορόντο 22 Δεκ, 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου