Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ελένη Ζαρούλια - Μιχαλολιάκου. Η φράου της ''χρυσής αυγής''.

Η φράου της Χρυσής Αυγής

Με την ιδιότητά της ως συζύγου του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της ''χρυσής αυγής''  Ν. Μιχαλολιάκου, η Ελένη Ζαρούλια βρέθηκε στα έδρανα του Κοινοβουλίου και έκτοτε πρωταγωνιστεί σε ρατσιστικές δηλώσεις, υβριστικά σχόλια και διχαστικές παρεμβάσεις.

Της έχει αποδοθεί ο τίτλος της «μάνας του μαύρου λόχου» της Χρυσής Αυγής και ο σεβασμός των μαυροφορεμένων στελεχών του κόμματος στο πρόσωπό της είναι προφανής.


Η Ζαρούλια δεν είναι χθεσινή στην πολιτική. Στέλεχος της ΕΠΕΝ από τη μεταπολίτευση, κάποια στιγμή γνώρισε τον Μιχαλολιάκο και από τότε βρίσκεται στο πλευρό του. Είναι παντρεμένοι σχεδόν 30 χρόνια και έχουν μία κόρη, την Ουρανία, που είναι και αυτή στέλεχος του κόμματος. Εχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δημοσιότητα με τις μισαλλόδοξες απόψεις της, το lifestyle που λανσάρει αλλά και για την περιουσία που διαθέτει.

Αν και δηλώνει ότι δεν είναι φιλοναζίστρια, κυκλοφορούσε με δαχτυλίδι που απεικόνιζε τον Σιδηρούν Σταυρό, το έμβλημα των SS. Σπούδασε σε σχολή γραμματέων στη Μ. Βρετανία, αλλά δεν αναγκάστηκε να δουλέψει, καθώς κληρονόμησε σημαντική ακίνητη περιουσία από τους γονείς της. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που χαρακτηρίζει τους μετανάστες «υπανθρώπους που κουβαλούν επικίνδυνες ασθένειες», έχει ζητήσει την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 και φέρεται ως εμπνεύστρια των γυναικείων ταγμάτων της Χρυσής Αυγής.

Εμφανίζεται ως προστάτιδα των θυμάτων της κρίσης, κρύβει, ωστόσο, επιμελώς ότι μαζί με τον σύζυγό της είναι ιδιοκτήτρια ροζ ξενοδοχείου στην πλατεία Αττικής. Οπως αποκαλύφθηκε μάλιστα μετά σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους», η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που της παρέχει η νομοθεσία για μείωση της φορολογίας, έχει παραχωρήσει δωρεάν το ακίνητο σε εταιρεία στην οποία κατέχει τη θέση της διαχειρίστριας.

Ο λύκος φυλάει τα πρόβατα
Εντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου και ευρωπαϊκών οργανώσεων, καθώς η Ελ. Ζαρούλια βρέθηκε αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή για την... Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης! Αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα ζητούν εδώ και καιρό τη διαγραφή της από την Επιτροπή. Μάταια όμως, καθώς η βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε προλάβει να υπογράψει δήλωση ότι «συμφωνεί με τους στόχους και τις θεμελιώδεις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου