Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Φιλιππιάδα. Έρευνες για εμπρησμό μετά από καταγγελίες κατοίκων

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπρησμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενεργοποιήθηκε μετά την φωτιά στη Φιλιππιάδα και τις καταγγελίες κατοίκων για ύποπτες κινήσεις ενός οχήματος λίγο πριν εκδηλωθούν οι εστίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι ίδιοι στους πυροσβέστες από το μαύρο αυτοκίνητο με τους δύο επιβαίνοντες πετάχτηκαν εύφλεκτα υλικά σε δύο διαφορετικά σημεία, δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου και σε μικρή απόσταση.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ηπείρου ζητήθηκε η ενεργοποίηση του ειδικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Εμπρησμών το οποίο θα αναλάβει την έρευνα στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική, πρόκειται για έναν δρόμο με πολύ μεγάλη κίνηση αυτό το διάστημα και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Η φωτιά στην περιοχή της Φιλιππιάδας είναι υπό πλήρη έλεγχο αφού κατέκαψε περίπου 100 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά έκαψε μια αποθήκη και απείλησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο καθώς και χοιροτροφικές μονάδες στην περιοχή.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εννέα εναέρια μέσα, πέντε αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Τελευταία ενημέρωση από Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η πυρκαγιά στην Φιλιππιάδα είναι υπό μερικό έλεγχο και έχει οριοθετηθεί η περίμετρος της. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για επιτήρηση και κατάσβεση κάποιων σημείων που υπάρχει καπνός.

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου