Υλικά
για 4-5 άτομα
1 κιλό Καλαμάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
1 κ.σ μάραθο
3 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
8-10 ντοματινια
110 ml λευκό κρασί
110 ml ούζο
190 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τραβάτε και αφαιρέστε το διάφανο
κόκκαλο που βρίσκεται κατά μήκος του
σώματος των καλαμαριών και με ένα μαχαίρι
κόβετε σε φέτες η αφήστε τα ολόκληρα
χαράζοντάς . Τα ξεπλένουμε όλα πολύ
καλά.
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά σε
σιγανή θερμοκρασία και ρίξτε μέσα το
ελαιολαδο τα καλαμάρια, το ψιλοκομμένο
σκόρδο και κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ανακατεύετε
καλά και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν τα
νερά τους.
Σβήνετε με το ούζο και το κρασί και
περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
το αλκοόλ.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στη φωτιά
και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα
και τα ντοματινια το μάραθο και
χαμηλώνουμε και πάλι τι φωτιά, να βράσει
το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν τα
καλαμαράκια συνοδεύετε με λευκό ρύζι
.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου