Υλικά
για 4 ατομα
300
γρ. σαλατα πολυχρωμη
1
ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
100
γρ. σταμναγκάθι χοντροκομμένο
2-3
φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
4
νεκταρινια
1
κρεμμυδι ξερο κομμενο σε φετες
2
κ.σ. κουκουνάρι
250
γρ. γαλοπουλα καπνιστη σε φετες
για
το ντρεσινγκ
2
κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
χυμός
από ½
λεμόνι
χυμός
από ½
πορτοκάλι
6
κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
& πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγης
Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά
2-3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε την καπνιστη
για περίπου 2 λεπτά ριξτε και το κουκουναρι
.
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ξίδι, τους
χυμούς των εσπεριδοειδών, αλάτι και
πιπέρι. Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι
ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να
σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
Στο
μπολ με τη σάλτσα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά και ανακατεψτε πολύ καλά για να
πάει παντού η σάλτσα κατοπιν σερβιρετε
γαρνιροντας με τα νεκταρινια κομμενα
σε φετες.
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου