Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα με φακές & σολομό


Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι,
1 φ.τ καρότο
2/3 φ.τ σέλερι
225 γρμ. φιλέτο σολομού
6 φ τ. Νερό
400 γρμ. φακές
6 κλωνάρια θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κατόπιν προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι ψιλοκομμένα, αφήστε να μαραθούν για 2-3 ‘.
Ρίξτε τις πολύ καλά πλυμένες και καθαρισμένες φάκες , το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα, νερό και αφήστε να βράσουν για 40 ‘ ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.. 
Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κύβους και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για 3 λεπτά.
Αφήστε για 10 λεπτά να χαμηλώσει η θερμοκρασία και προσθέστε το γιαούρτι ανακατέψτε προσεκτικά .
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρετε .




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου