Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι,
1 φ.τ καρότο
2/3 φ.τ σέλερι
6 φ τ. Νερό
400 γρμ. φακές
6 κλωνάρια θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε
το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια
φωτιά κατόπιν προσθέστε το κρεμμύδι,
το καρότο και το σέλερι ψιλοκομμένα,
αφήστε να μαραθούν για 2-3 ‘.
Ρίξτε
τις πολύ καλά πλυμένες και καθαρισμένες
φάκες , το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα,
νερό και αφήστε να βράσουν για 40 ‘
ξαφρίζοντας κατά διαστήματα..
Προσθέτουμε
το σολομό κομμένο σε κύβους και
μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για 3 λεπτά.
Αφήστε
για 10 λεπτά να χαμηλώσει η θερμοκρασία
και προσθέστε το γιαούρτι ανακατέψτε
προσεκτικά .
Προσθέτουμε
το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και
σερβίρετε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου